Trucks

Volvo FH I-Save sparer dyrebare dråber i Danmark

Siden de første 18 Volvo FH med I-Save blev leveret til det danske marked i juni, har de nu kørt 324.000 km. Og med et gennemsnitligt forbrug på 4,1 l/km, så indfrier brændstofresultaterne de høje forventninger, der var sat.
Volvo FH I-Save
Den nye Volvo FH med I-Save er skræddersyet til krævende fjerntransportopgaver og er Volvo Trucks' mest brændstofeffektive lastvogn til dato. Ved at kombinere den nye D13TC-motor med opdaterede brændstofbesparende funktioner kan den reducere brændstofomkostningerne med op til 7 %.

På alle biler er der meldt forbedringer på helt op til 800 meter pr. liter, i forhold til de lastbiler af forskellige mærker, de har erstattet. De 18 nye I-Save lastbiler er et miks af kundesolgte og demobiler, der har kørt en blanding af regional distribution, national transport og eksportkørsel.

Udover at kunne fremvise yderst flotte brændstofresultater, har alle de vognmænd og chauffører, der har kørt Volvo FH I-Save, meldt positivt tilbage i forhold til ydelse og kørbarhed. Også det gode udsyn og spejlene får rosende ord med på vejen.

”Det er altid dejligt at få bekræftet, at vores innovative nye funktioner som I-Save også fungerer rigtig godt ude på markederne. Oven i købet kan vi se, at den gennemsnitlige brændstofscore for de medvirkende chauffører ligger på 76 point ud af 100 mulige, så med yderligere chaufførtræning og struktureret opfølgning er der stadig plads til at opnå et endnu lavere brændstofforbrug”, udtaler Morten Fonseca Nielsen, produktchef for Dynafleet og Fuel Advice. Brændstofscoren måles på baggrund af parametre som forudseende kørsel, motor- og gearudnyttelse, hastighedstilpasning og tomgang.

Volvo FH med I-Save inkluderer den særdeles effektive D13 Turbo Compound motor og den omfattende langturs-køretøjspakke.

FAKTA
Alle funktioner i I-Save er designet til at reducere brændstofomkostningerne. 

Inkluderet i Volvo FH med I-Save: 

• D13TC-motor (Turbo Compound) 460 hk (2600 Nm) eller 500 hk (2800 Nm)
• Nye, meget brændstofeffektive bagaksler
• Tomgangsstop
• Den intelligente fartpilot I-Cruise med den forbedrede friløbsfunktion I-Roll, som justerer hastigheden for at holde brændstofforbruget nede
• Servostyringspumpe med variabel slagvolumen
• Opdateret kortbaseret I-See, der anvender onlinedata
• Opdateret I-Shift med optimeret software til fjerntransport fra et digitalt topografikort til at optimere hastighed og gearskift

LINK til pressemeddelelse i PDF

Yderligere oplysninger fås ved at kontakte:
 

Helle Hessel
Marketing, Communication & PR Director, Volvo Trucks
E-mail: helle.hessel@volvo.com
Tlf.: +45 40 16 06 37

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger til professionelle og krævende kunder. Virksomheden kan levere en komplet serie af mellemtunge og tunge lastvogne gennem et stærkt forhandlernetværk med 2.100 servicepunkter i mere end 130 lande. Volvos lastvogne bliver produceret på produktionsanlæg i 14 lande verden over. I 2019 leverede Volvo mere end 131.000 lastvogne på verdensplan. Volvo Trucks er en del af Volvo Gruppen, en af verdens førende leverandører af lastvogne, busser og entreprenørmaskiner samt marine- og industrimotorer. Gruppen leverer desuden finansierings- og serviceløsninger. Volvo Trucks’ arbejde bygger på kerneværdierne kvalitet, sikkerhed og miljø.