Trucks

I 2021 lancerer Volvo Trucks en komplet serie eldrevne lastbiler – i første omgang i Europa

Til næste år kan europæiske vognmænd bestille fuldt elektriske versioner af Volvos tunge lastbiler. Det betyder, at Volvo Trucks fra 2021 vil tilbyde en komplet serie lastbiler med elektriske drivliner – i første omgang i Europa. Volvo Trucks' massive indsats for elektrificering er et stort skridt på vejen mod fossilfri transport.
I 2021 lancerer Volvo Trucks en komplet serie eldrevne lastbiler – i første omgang i Europa

Lige nu tester Volvo Trucks eldrevne versioner af de tunge Volvo FH-, Volvo FM- og Volvo FMX-lastbiler, som er beregnet til regionaltransport og anlægskørsel i europæiske byer. Lastbilerne har en vogntogsvægt på op til 44 tons. Afhængigt af batterikonfigurationen kan rækkevidden være op til 300 km. Salget starter til næste år, og volumenproduktionen i 2022. Det betyder, at Volvo Trucks fra 2021 og fremefter kan tilbyde en komplet serie batterielektriske lastbiler i Europa til distributions- og renovationskørsel, regionaltransport og anlægskørsel i byer.

– Formålet med at øge udvalget af tunge eldrevne lastbiler så hurtigt er, at vi vil hjælpe vores kunder og transportkøbere med at nå deres ambitiøse bæredygtighedsmål. Vi er fast besluttede på at fortsætte med at drive branchen fremad mod en bæredygtig fremtid, udtaler Roger Alm, adm. direktør for Volvo Trucks.

Volvo Trucks påbegyndte produktion af Volvo FL Electric og Volvo FE Electric i 2019. De to eldrevne lastbiler er beregnet til bydistribution og renovationskørsel, primært i Europa. I Nordamerika starter salget af Volvo VNR Electric-modellen til regionaltransport den 3. december 2020.

 

Gradvis overgang til fossilfrie alternativer
I løbet af dette årti vil det også blive muligt at få eldrevne lastbiler til krævende og tunge fjerntransportopgaver. De får batterier eller brændselsceller og en længere rækkevidde. Volvo Trucks' målsætning er at begynde at sælge eldrevne lastbiler med brintbrændselsceller i anden halvdel af dette årti. Målet er, at hele produktprogrammet skal være fossilfrit inden 2040.

– For at mindske transportbranchens klimapåvirkning er vi nødt til at sikre en hurtig overgang fra fossile brændstoffer til alternativer såsom elektricitet. Men betingelserne for denne overgang, og dermed dens tempo, varierer meget mellem forskellige vognmænd og markeder. Der er mange variabler i spil, for eksempel økonomiske incitamenter, adgang til ladeinfrastruktur og transportopgavernes art, forklarer Roger Alm.

Derfor vil de fleste vognmænd skifte til eldrift i etaper. I praksis vil mange i en overgangsperiode have en blandet flåde af lastbiler med forskellige typer af brændstof.

– Vores chassis er designet til at være uafhængigt af den anvendte drivline. Vores kunder kan vælge at købe flere Volvo-lastbiler af samme model, hvor den eneste forskel er, at nogle er eldrevne, mens andre kører på gas eller diesel. Hvad angår egenskaber som chaufførens arbejdsmiljø, driftssikkerhed og sikkerhed, lever alle vores lastbiler op til de samme høje standarder. Chaufførerne skal være fortrolige med deres lastbiler, og de skal kunne køre dem sikkert og effektivt, uanset hvilket brændstof de kører på, siger Roger Alm.

Fra Volvo Trucks' perspektiv handler overgangen til mere bæredygtig transport i høj grad om at gøre skiftet så let som muligt for vognmændene, så de kan begynde at tilpasse sig. De tilbudte løsninger skal være fossilfrie og give vognmændene mulighed for at opnå den nødvendige rentabilitet og produktivitet.

 

– Vores vigtigste opgave er at lette overgangen til eldrevne køretøjer. Det gør vi ved at tilbyde holistiske løsninger, der inkluderer ruteplanlægning, korrekt specificerede køretøjer, ladeudstyr, finansiering og serviceydelser. Den langsigtede sikkerhed, som vi og vores globale netværk af forhandlere og værksteder tilbyder vores kunder, bliver vigtigere end nogensinde, afslutter Roger Alm.

 

Link til billeder i høj opløsning.
Link to film

Link til flere oplysninger om elektromobilitet på Volvo Trucks' globale webside.

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger til professionelle og krævende kunder. Virksomheden kan levere en komplet serie af mellemstore og tunge lastbiler gennem et stærkt forhandlernetværk med 2.200 servicepunkter i mere end 130 lande. Volvos lastbiler bliver produceret på produktionsanlæg i 13 lande verden over. I 2021 leverede Volvo mere end 123.000 lastbiler på verdensplan. Volvo Trucks er en del af Volvo Gruppen, en af verdens førende producenter af lastbiler, busser og entreprenørudstyr samt marine- og industrimotorer. Koncernen leverer desuden finansierings- og serviceløsninger. Volvo Trucks’ arbejde er baseret på kerneværdierne kvalitet, sikkerhed og miljø.