Trucks

Volvo kårer Danmarks bedste chauffør

Efter en nervepirrende finale blev Danmarks bedste chauffør kåret på Ring Djursland til Volvo Trucks’ Driver Challenge 2018. Vinderen blev Henrik Vang Christensen, som nu skal repræsentere Danmark ved verdensfinalen i Gøteborg midt i september.
Volvo Driver Challenge 2018

De 12 deltagere i danmarksfinalen var fundet ved indledende kvalifikationer i løbet af foråret hos Volvo Trucks' fire forhandlerhuse, og således var det repræsentanter fra hele Danmark, der mødtes på den kuperede Ring Djursland i dysten om at blive Danmarks bedste chauffør.

Deltagerne skulle først køre en semifinale bestående af 2½ runde på den 1,7 kilometer lange kuperede bane målt på tid og brændstof - dvs. den samlede produktivitet. Tid og brændstof blev herefter omregnet til kroner baseret på en fast dieselpris og timeløn. Kørslen blev overvåget af Volvos flådestyringssystem Dynafleet, som måler brændstofforbruget helt ned til 2 decimaler.

Herefter gik de 3 bedste fra semifinalen videre til en finale, hvor banen blev vendt om og finalisterne derfor mødte nye udfordringer. Finalen blev ekstremt tæt og kun 68 øre skilte vinderen fra 2.-pladsen.

Vinderen blev Henrik Vang Christensen, der kører for Vognmand John Christensen Byrsted, som kørte distancen på 4,3 km på 7,41 minutter og med et brændstofforbrug på kun 1,56 liter, hvilket blev omregnet til en samlet omkostning på 29,15 kr.

På 2.- og 3.- pladsen i konkurrencen kom hhv. Simon Helbo Nielsen, der til daglig kører for Postnord, og Lars Søndergaard.

I verdensfinalen d. 13.-14. september mødes Henrik Vang Christensen med 36 andre chauffører fra hele verden i Gøteborg i kampen om at blive verdens bedste chauffør.

Chaufføren gør forskellen

Driver Challenge 2018 er Volvo Trucks' chaufførkonkurrence, der har til formål at understrege, at en kompetent chauffør kan gøre forskellen på over- og underskud i transportbranchen.

"Vi har i år valgt at tilføje tidsaspektet til brændstofmålingen i bedømmelsen for på den måde bedst at afspejle, at en dygtig chaufførs hverdag jo handler om både at minimere udgifter og maksimere produktivitet og dermed øge lastbilens samlede indtjening. Det var imponerende at se, hvor gode deltagerne var til at tage hensyn til begge parametre og optimere deres kørsel," udtaler Morten Fonseca Nielsen, Dynafleet produktchef og ansvarlig for den danske Driver Challenge 2018.