Trucks

Volvo Trucks' banebrydende arbejde med automatisering sætter mennesket og sikkerhed i centrum.

Den fortsatte udvikling af automatiseringen af køretøjer byder på spændende muligheder for transportbranchen og samfundet som et hele. Og Volvo Trucks har været med i front for denne udvikling i omkring to årtier. En netop udgivet film i to dele præsenterer Volvo Trucks' syn på, hvordan automatiseringen vil ændre den måde, vi lever og arbejder på i fremtiden.
Volvo Trucks' banebrydende arbejde med automatisering sætter mennesket og sikkerhed i centrum.

Morgendagens teknologiske muligheder har inspireret og fascineret os i generationer. I dag bevæger teknologien sig hurtigere end nogensinde. Robotter overtager dele af servicebranchen. Biler og lastvogne kører af sig selv. Det kan give et indtryk af en fremtid, der er temmelig ansigtsløs og funktionel.

Men automatiseringen spiller allerede en meget stor rolle i vores liv, og for Volvo Trucks har mennesket altid været og vil altid være det centrale i vores fremadtænkende filosofi. Da teknologien nu bevæger sig med en hastighed, hvor tilsyneladende radikale nye koncepter pludselig er inden for rækkevidde, fortsætter Volvo Trucks med at udvikle praktiske løsninger, der gør livet lettere og mere sikkert for chauffører, kunder og andre trafikanter.

I Volvo Trucks' film "Automatisering - Den store forandring" og "Automatisering - På vej mod fremtiden" ser vi på nutidens topaktuelle emner i forhold til den fremtidige lastvognsteknologi. Den todelte film zoomer ind på to centrale medarbejdere hos Volvo Trucks, Sasko Cuklev og Ann-Sofi Karlsson, og deres liv og arbejde.

Den indeholder også bidrag fra lastvognschaufføren Lukas Strohmeier fra Østrig og pendleren Rohini Teather fra London. Filmene viser visionen for og formålet bag det løbende automatiseringsarbejde, som Volvo Trucks arbejder med, samt de håb og bekymringer, som udtrykkes af dem, hvis liv det vil have en betydning for.

Sasko Cuklev, direktør for Autonomous Solutions, har en klar vision og fortæller åbent om de muligheder, han ser for den nærmeste fremtid. "Der er ikke nogen tvivl om, at vi vil begynde at betragte selvkørende Volvo-lastvogne ude på vejene som en del af vores samfund. Den nøjagtige timing afhænger af mange ting som f.eks. trafikregler, vejinfrastrukturer og naturligvis sikkerhedsstandarderne", fortsætter Cuklev.

Selvom en del af udviklingen omfatter et skift over til fuldautomatiske køretøjer, er arbejdet i øjeblikket fokuseret på at implementere automatiseringen trinvist for at få jobbet som chauffør med hen mod en større sikkerhed, produktivitet og komfort. "Automatiseringen handler ikke om at nedlægge job", forklarer Ann-Sofi Karlsson, direktør for Human Factors for Automation.

  "Det fremtidige behov for dygtige chauffører vil stadig være stort. I takt med at den globale handel og verdens befolkning fortsætter med at vokse, vil behovet for transport af varer gøre det samme. Automatisering handler om at gøre transporten mere effektiv".

Volvo Trucks' automatiseringsarbejde har et globalt udsyn, men det er også fokuseret på at gøre hverdagen lettere for folk som chaufføren Lukas Strohmeier. Han er professionel chauffør og kører silotransporter i den sydlige del af Østrig, og en del af hans arbejdsdag består ofte af pålæsninger i den kompakte og travle storby Graz.

"Det er meget vanskeligt at føre et stort køretøj gennem den tætte trafik. Man skal virkelig have øjnene med sig hele tiden. Det ville være praktisk at have hundrede par øjne mere."

Mennesket er mere sårbart end nogensinde, og trafikken bliver stadig mere kompleks, og sikkerhedsaspektet har derfor fyldt meget hos Volvo Trucks' automatiseringsteams.

Vigtige pilotprojekter vedrørende automatisering af lastvogne inden for minedrift, renovationsbranchen og sukkerrørsplantager har vist, at automatiseringsteknologien ikke kun vil øge sikkerheden, men også i høj grad øge produktiviteten, mens kolonnekørsel med lastvogne på motorveje giver mulighed for et lavere brændstofforbrug og CO2-emissionsniveau.

Ved at involvere kunderne i den løbende dialog og forskning i denne udvikling vil Volvo Trucks sørge for at holde fokus på mennesket. Arbejdet med køretøjsautomatisering vil fortsat være til fordel for kunden, chaufføren og samfundet som et hele.

Film - Automatisering - Den store forandring: https://youtu.be/r534osAUz38

Film - Automatisering - På vej mod fremtiden: https://youtu.be/BkKGIizzXZs

Gallery