Trucks

Volvo FH 25 Special Edition – en hyldest til et ikon

For at fejre introduktionen af Volvo FH i 1993, et kvart århundrede siden, introducerer Volvo Trucks Volvo FH 25 Special Edition. Den fås både som Volvo FH og Volvo FH 16 og er kendetegnet ved sit karakteristiske eksteriør og interiør, sin enestående chaufførkomfort og sine state-of-the-art funktioner.
Volvo FH 25 Special Edition

Volvo FH er en af branchens mest succesrige modeller nogensinde med 1 million solgte lastvogne allerede og har skabt en livsstil for millioner af chauffører over hele verden. Volvo FH 25 Special Edition er derfor ikke kun en fejring af selve lastvognen men er også en hyldest til alle de kunder og chauffører, som har kørt dette ikon de seneste 25 år.

"Volvo FH er et perfekt symbol på en kundefokuseret tankegang og en model, der i et kvart århundrede har flyttet grænser. Denne enestående udgave af lastvognen er derfor både en hyldest til de første 25 år og en start på vores fortsatte og succesrige rejse med kunder og chauffører", udtaler Claes Nilsson, direktør for Volvo Trucks.

"Den første generation af Volvo FH betød rigtig meget for Volvo Trucks og hele branchen. Den var en milepæl, faktisk ændrede den hele opfattelsen af en moderne lastvogn. Det har været en stor ære for mig at arbejde med at designe denne lastvogn," siger Nigel Atterbury, Senior Graphic Designer hos Volvo Trucks.

Denne specialudgaves eksteriør kan bedst beskrives som moderne med et retro twist. Den sølvgrå og orange dekoration fremhæver lastvognens oprindelse, og striberne danner tallet 25 for at markere jubilæet. Striberne kombinerer 3D-effekter og skygger for at vise designtendensen fra starten af 1990'erne og giver lastvognen et tydeligt retroudseende. Der er to lanceringsfarver, en mørk kølig gråtone (Mammoth Tree Metallic) og en skinnende rød (Crimson Pearl), sidstnævnte er en hyldest til den originale røde førerhusfarve fra 1993.

Når døren åbnes, venter der chaufføren et førsteklasses luksuriøst interiør. Sikkerhed har altid været en nøglefaktor i Volvo FH, og denne passion manifesteres ved orange detaljer i alt fra syningerne på sikkerhedsselen til gardiner, måtter og refleksstriber på sikkerhedsdørene. Designteamet har ved hjælp af fine men alligevel tydelige detaljer skabt en fortsættelse af det sikkerheds- og chaufførfokus, som altid har været væsentligt for Volvo FH. Og for at forbedre en god køreoplevelse kombinerer stolen quilted stof og læder for at give enestående komfort og design.

Denne specialudgave af bilen viser også, hvordan Volvo FH har været og forbliver at være en innovationsleder. Den indeholder nogle af lastvognens seneste nyudviklede funktioner og kan specificeres med de helt nye chaufførsupportsystemer til Volvo Dynamisk Styring:

  • Volvo Dynamisk Styring med stabilitetsassistent. Designet til at undgå udskridningsulykker.
  • Volvo Dynamisk Styring med aktiv sporassistent. Udviklet til at give chaufføren en hjælpende hånd med at blive i vognbanen for at undgå kollisioner og vælteulykker.
  • Volvo Dynamisk Styring med personlige indstillinger. Giver mulighed for individuel indstilling af ratmodstanden til let og komfortabel styring.

"Denne lastvogn viser virkelig, hvordan Volvo Trucks driver fremgangen og fortsætter med at sætte nye standarder i lastvognsbranchen, ligesom Volvo FH har gjort siden 1993," udtaler Tomas Thuresson, Global Long Haul Segment Manager hos Volvo Trucks, og fortsætter: "Det er en fantastisk model, der hylder en fantastisk lastvogn og de millioner af mennesker; kunder, chauffører og fans, som har været involveret i Volvo FH i 25 år."

Fakta:

Volvo FH 25 Special Edition

Volvo FH og FH16 Globetrotter med sovekabine eller Globetrotter XL med sovekabine.

To lanceringsfarver: Crimson Pearl og Mammoth Tree Metallic.

Volvo FH 25 Special Edition interiør og eksteriør:

  • - Globetrotterskilt
  • - Stafferinger
  • - Emblemer
  • - Specialdesignet interiør (gardiner, måtter, stole, refleksstriber på døre etc.).

Volvo FH 25 Special Edition produceres i en begrænset periode i løbet af 2018 og 2019. Salget begynder i slutningen af juni 2018 (uge 25). I Danmark sælges der kun en eksklusiv pulje på 25 stk.

19. juni 2018

Link til billeder i høj opløsning:  

https://bit.ly/2kUinqT