Trucks

Volvo Trucks leverer transportløsning med selvkørende lastvogne til Brønnøy Kalk AS

Volvo Trucks har lige indgået en skelsættende aftale med Brønnøy Kalk AS i Norge om at levere sin første kommercielle løsning med selvkørende lastvogne til transport af kalksten fra en åben mine til en nærliggende havn.
Volvo Trucks har indgået en skelsættende aftale med Brønnøy Kalk AS om at levere den første kommercielle selvkørende transportløsning.
Volvo Trucks har indgået en skelsættende aftale med Brønnøy Kalk AS om at levere den første kommercielle selvkørende transportløsning.

Løsningen til Brønnøy Kalk AS består i, at kalksten transporteres af seks selvkørende Volvo FH lastvogne på en fem kilometer lang strækning gennem tunneler mellem kalkbruddet og knuseren. Der har været udført test af denne løsning med stor succes. De fortsætter resten af 2018, og løsningen sættes i drift i slutningen af 2019.

Aftalen er et resultat af nyligt gennemførte automatiseringsprojekter i miner, med sukkerrørshøst og indsamling af affald, men dette bliver første gang, Volvo Trucks lancerer løsningen kommercielt til en kunde. I stedet for at købe selvkørende lastvogne køber Brønnøy Kalk en transportløsning – nemlig transport af kalksten mellem de to hubs. 

 “Det er et vigtigt skridt for os,” siger Raymond Langfjord, adm. direktør for minen. “Konkurrencen i branchen er hård. Vi søger hele tiden at øge vores effektivitet og produktivitet på lang sigt, og vi har en klar vision om at udnytte nye muligheder inden for teknologi og digitale løsninger. Vi ledte efter en pålidelig og innovativ partner, som deler vores fokus på bæredygtighed og sikkerhed. At vi begynder at anvende selvkørende køretøjer vil helt sikkert øge vores konkurrencedygtighed på det barske globale marked.” 

“Vi er stolte af at kunne præsentere en selvkørende løsning, som tilgodeser vores kunders udfordringer hvad angår sikkerhed, pålidelighed og lønsomhed,” udtaler Claes Nilsson, direktør for Volvo Trucks. De globale transportbehov ændrer sig hele tiden meget hurtigt, og branchen kræver nye og avancerede løsninger for at være på forkant. Det er vores mål at være førende inden for udvikling af produkter og services, som tilgodeser disse behov”, fortsætter Claes Nilsson. 

“Det er spændende at nå til det punkt, hvor vi introducerer selvkørende lastvogne, siger Sasko Cuklev, direktør for selvkørende løsninger hos Volvo Trucks. Arbejdet foregår i et afgrænset område på en forudbestemt rute, og derved kan vi finde ud af, hvordan vi får det bedst mulige ud af løsningen og skræddersy den til specifikke kundebehov. Det handler om at samarbejde omkring udvikling af nye løsninger, som giver størst mulig fleksibilitet, effektivitet og øget produktivitet.”

I aftalen indgår, at kunden køber en total transportservice og betaler pr. leveret ton.

Fakta: Volvo Trucks’ første kommercielle løsning med selvkørende lastvogne

• I aftalen indgår en selvkørende hub-to-hub løsning - transport af kalksten hos Brønnøy Kalk i Velfjord, Norge. 

• Aftalepartnere er Brønnøy Kalk AS og Volvo Trucks. 

• De selvkørende Volvo FH lastvogne styres af maskinføreren i en gummihjulslæsser. 

• Strækningen, der køres, omfatter både kørsel i tunneler og i udendørs omgivelser. 

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:

Helle Hessel, tlf. +45 40 16 06 37, e-mail helle.hessel@volvo.com


LINK til billeder i høj opløsning: https://bit.ly/2JXwMyu
LINK til film: https://youtu.be/m4wLPfOz-c4

PDF