Trucks

Volvo FH milepæl – lastbil nummer 1.000.000 leveret ved IAA i Hannover

Volvo FH, som er Volvo Trucks’ flagskib, fejrer sit 25 års jubilæum i år og er en af transportindustriens største successer nogensinde. Nu har denne feterede lastvogn nået en ny spændende milepæl. 19. september blev Volvo FH nummer 1.000.000 leveret til en stolt kunde på IAA messen i Hannover af Claes Nilsson, adm. direktør for Volvo Trucks.
 IAA messen i Hannover 2018

"Vi har kørt Volvo siden 1976, og der har været en kontinuerlig udvikling af Volvo FH'en. Fra starten var vi klar over, at vi havde valgt et brand med fokus på fremtiden. Vi blev ikke bare overbevist af Volvo FH's fokus på profitabilitet ved hjælp af en højtydende gearkasse og drivline, men vi var også imponeret af kørbarheden og sikkerheden.

Det er en strålende præstation af ingeniørerne bag," siger Marco Reinhard, ejer af og adm. direktør for Gesuko, et køletransportfirma baseret i Bad Hersfeld, 200 km. fra Hannover.

Gesukos flåde består udelukkende af Volvo-lastbiler, og nu byder virksomheden denne nye tilføjelse til familien velkommen. Den nye lastvogn, en Crimson Pearl Volvo FH 25 års specialudgave, har et ekstra højt førerhus med sovekabine, intelligent fartpilot med kollissionsadvarsel og automatisk nødbremse og Volvo Dynamisk Styring.

"Med Volvo FH har vi gentagne gange skubbet grænserne for, hvad der kan opnås, samt skabt nye muligheder for rentabel, effektiv og sikrere transport med en stadig lavere miljøpåvirkning. At levere FH nummer 1.000.000 til en loyal kunde, der har samarbejdet med os i 25 år er en fantastisk milepæl på en fantastisk rejse," siger Claes Nilsson, adm. direktør for Volvo Trucks.

Fakta 
Volvo FH 25 Special Edition
Model: Volvo FH
Konfiguration: 4x2 trækker
Akselafstand: 3700 mm
Motor: D13, 540 hk, Euro 6
Drejningsmoment: 2600 Nm
Gearkasse: I-Shift med dobbeltkobling
Bagaksel: Soloaksel med enkeltreduktion
Affjedring for: Blad
Affjedring bag: Luft
Chassis: Medium højde
Motorbremse: VEB+ (Volvo motorbremse), Volvos højeffektive motorbremsesystem 
Førerhus: Ekstra høj sovekabine
Sikkerhedsfunktioner: adaptiv fartpilot med kollisionsadvarsel og automatisk nødbremse, opmærksomhedsassistent, sporassistent, airbag i førersiden.
Yderligere funktioner: Volvo Dynamisk Styring, FH 25 Special Edition