Trucks

Lastbilchauffører i verdensklasse kæmper om titlen i Volvo Trucks Driver Challenge 2018

Hvem får retten til at kalde sig verdens bedste og mest alsidige lastbilchauffør? Dette var spørgsmålet, der skulle besvares til verdensfinalen i konkurrencen Volvo Trucks Driver Challenge 2018, der foregik i Gøteborg d. 13.-14. september. I konkurrencen, der i år indeholdt flere udfordringer end nogensinde før, deltog chauffører fra 34 lande. Vinderen blev Piotr Krahel fra Polen. Den danske deltager Henrik Vang Christensen endte på en flot syvendeplads.
Volvo Trucks Driver Challenge 2018

"Volvo Trucks Driver Challenge samler alle de forskellige udfordringer, lastbilchauffører står over for hver dag. Deres evner er ofte den afgørende faktor, når det kommer til vores kunders profitabilitet og produktivitet. Verdensfinalen gav os mulighed for at bevidne utroligt dygtige chauffører håndtere deres køretøjer på imponerende vis," siger Maria Bergving, SVP Brand, Marketing & Communications hos Volvo Trucks.

Konkurrencen fandt sted for sjette gang, og i år fokuserede den på tre områder: brændstofeffektivitet, produktivitet og sikkerhed.

"De konkurrerende chauffører opnåede fremragende resultater inden for alle områder. De beviste, at det er muligt at udvise en brændstofeffektiv kørestil, levere et skrøbeligt læs i god stand, og på samme tid følge de trafikale regler til punkt og prikke."

Målet med Volvo Trucks Driver Challenge er at henlede opmærksomhed på det vigtige arbejde, som lastbilchauffører laver. Det er også en måde at tiltrække unge mennesker til en branche, der tilbyder gode karrieremuligheder. Logistik- og transportsektoren vokser konstant, og der er nu en mangel på uddannede chauffører over hele verden.

"Med det formål at hjælpe vores kunder med at rekruttere og fastholde dygtige chauffører har vi i mange år fokuseret på chaufførmiljøets design og vores lastvognes kørbarhed. Systemer, der understøtter chaufføren og gør det nemmere for ham eller hende at manøvrere sikkert med lastvognene, samt chaufførtræning, der dækker alt fra håndtering af lastbilen til brændstofeffektiv kørestil, er andre eksempler på, hvordan vi hjælper chauffører med at gøre et førsteklasses stykke arbejde og til at vokse og udvikle sig," siger Lene Larsen, projektleder for Volvo Trucks Driver Challenge.

"At vinde Volvo Trucks Driver Challenge er en stor bedrift for mig! Finalen var rigtig udfordrende og jeg var oppe imod mange erfarne chauffører. Jeg er imponeret over, at Volvo Trucks arrangerer dette motiverende event, der tiltrækker så mange chauffører fra hele verden," siger Piotr Krahel

Fakta om Volvo Trucks Driver Challenge
• Konkurrencen er blevet afholdt hvert andet år siden 2009

• Dette års konkurrence omfattede mere end 12.000 chauffører. Samlet set kvalificerede 35 chauffører sig til verdensfinalen.

• Finalen blev afholdt på Volvo Trucks Experience Center i Gøteborg 13.-14. september

• Formålet med konkurrencen er at sætte chaufføren i fokus og fremhæve betydningen af veluddannede og kompetente chauffører.

• Konkurrencens primære fokusområder er: brændstofeffektivitet, produktivitet og sikkerhed.

• Verdensfinalen var baseret på kørsel med to lastbilmodeller (FH og FMX) og to baner (brændstof og produktivitet) på et lukket område. Vinderen havde den højeste samlede score fra to forskellige kørestationer, der målte sikkerhedsparametre sammen med brændstofeffektivitet og produktivitet.

Resultat
1. Piotr Krahel, Polen
2. Bert Johansson, Sverige
3. Simo Laukkanen, Finland