Trucks

50 års undersøgerlser af virkelige ulykker - for at forbedre trafiksikkerheden

I år er det 50 år siden, at Volvo Trucks Accident Research Team begyndte systematisk at indsamle, analysere og behandle dybdegående oplysninger om virkelighedens trafikulykker. Den indsamlede viden bidrager med en unik værdi i udviklingen af sikkerhedssystemer og fremtidig køretøjsdesign med det formål at gøre lastbiler og transport mere sikkert.
Accident Research Team
På verdensplan dør der hvert år 1.350.000 mennesker i trafikulykker. ”Vi arbejder for sikkerheden for alle trafikanter, både i og uden for vores lastbiler. Vores vision er nul ulykker. Der er ikke noget andet alternativ, ”siger Anna Theander, leder af Accident Research Team (til højre), hun står sammen med Anna Wrige Berling, trafik- og produktsikkerhedsdirektør hos Volvo Trucks (til venstre).

Volvo Accident Research Teams (ART) arbejde fokuserer på at forbedre både aktiv og passiv sikkerhed for Volvos lastbiler. Forskningen i passiv sikkerhed har til formål at minimere konsekvenserne af enhver ulykke, imens arbejdet med aktiv sikkerhed går ud på at undgå eller afbøde ulykker. Ved at undersøge de faktiske hændelser, opnår man en forståelse for hvordan ulykker sker, hvilket kan være med til at forhindre ulykker i at ske igen og dermed beskytte menneskeliv.

”På verdensplan dør der hvert år 1.350.000 mennesker  i trafikulykker. Det er noget, vi tager meget alvorligt, ”forklarer Anna Wrige Berling, trafik- og produktsikkerheds- direktør hos Volvo Trucks. ”Undersøgelser fra Accident Research Team bidrager med værdifuld indsigt, som hjælper med at give lastbilchauffører et mere sikkert arbejdsmiljø, og forbedre trafiksikkerheden for alle trafikanter. Derudover understøtter arbejdet vores sikkerhedsvision om, at der ikke skal være nogen ulykker med en Volvo-lastbil involveret.” 

Virkelige ulykker - som supplement til planlagte crashtests
”Sikkerhed har været en kerneværdi hos Volvo siden virksomheden blev grundlagt,” fortæller Anna Theander, leder af Accident Research Team. ”I 1969, hvor Accident Research Team blev oprettet, var det for at undersøge virkelige trafikulykker. Målet var og er stadig, at gøre trafikken mere sikker ved at bruge disse oplysninger til at forbedre fremtidens køretøjsdesign.”

I dag er Accident Research Team et tværfagligt forskningsnetværk bestående af sikkerhedseksperter. De skaber og deler unik indsigt om årsagerne til ulykker i det virkelige liv - og tilføjer den viden, der er opnået fra crash tests. Teamet anvender også dataanalyser fra nationale og regionale trafikstatistikker for at få en endnu dybere forståelse.

”Den uvurderlige viden, som ART opnår, fungerer som værdifuld sikkerhedsinput og vejledning for vores produktudviklingshold,” forklarer Anna Wrige Berling. "Selvom ART ikke selv udvikler sikkerhedssystemer, giver vores sikkerhedseksperters forståelse for komplekse ulykkescenarier produktudviklingsholdene yderligere kompetencer og tillid til at skabe løsninger, der overstiger hvad der oprindeligt blev antaget at være tilstrækkelige.

Læring fra historien, hjælper i fremtiden
"I 50 år har Accident Research Team lært fra fortiden ved at undersøge ulykkessteder for at videregive vigtige sikkerhedsoplysninger til vores produktudviklere," forklarer Anna Theander. "Og når vi ser på fremtiden, vil ART’s indsigtfortsat bidrage til Volvo Trucks indsats for proaktivt at forbedre trafiksikkerheden for traditionel kørsel såvel som nye selvkørende køretøjer."

LINK til højt opløslige BILLEDER
LINK til pressemeddelelse i PDF

Yderligere oplysninger fås ved at kontakte:
 

Helle Hessel
Marketing, Communication & PR Director, Volvo Trucks
E-mail: helle.hessel@volvo.com
Tlf.: +45 40 16 06 37

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger til professionelle og krævende kunder. Virksomheden kan levere en komplet serie af mellemtunge og tunge lastvogne gennem et stærkt forhandlernetværk med 2.100 servicepunkter i mere end 130 lande. Volvos lastvogne bliver produceret på produktionsanlæg i 14 lande verden over. I 2019 leverede Volvo mere end 131.000 lastvogne på verdensplan. Volvo Trucks er en del af Volvo Gruppen, en af verdens førende leverandører af lastvogne, busser og entreprenørmaskiner samt marine- og industrimotorer. Gruppen leverer desuden finansierings- og serviceløsninger. Volvo Trucks’ arbejde bygger på kerneværdierne kvalitet, sikkerhed og miljø.