Volvo Trucks

Danmark

×

Den nye Volvo FH som rullende kunstværk igen

Henrik Guldager og Ray Hill har endnu en gang skabt et rullende kunstværk. Denne gang er lærredet den helt nye Volvo FH, der blev lanceret i foråret, og inspirationen er den hollandske kunstner Mondrian.
Inspirationen til det farvestrålende design er den hollandske kunstner Piet Mondrian.

I 2013 præsenterede vognmand Henrik Guldager og kunstner Ray Hill deres Volvo FH ART. Dengang var inspirationen den spanske kunstner Joan Miró og det abstrakte og farvestrålende design var en revolution inden for showlastbiler. 

I foråret kom Volvo Trucks med en ny FH-model, og derfor blev Henrik og Ray enige om, at det var tid til at lave FH ART version 2. Selv om der er færre farver, så er den ikke mindre farvestrålende og designet vil i høj grad komme til at skille sig ud på de danske landeveje. 

”Det der er imponerende ved dette design er, at linjerne går hele vejen igennem alle lastbilens dele”, udtaler Henrik Guldager. ”Det betyder, at hvis man åbner begge døre, så virker den næsten som et maleri, der hænger på væggen.”

”Om folk kommer til at kunne lide den eller ej? Det er et spørgsmål om smag”, udtaler Ray Hill. ”Når man laver noget, der er ekstraordinært, så vil det dele vandene. Men jeg er utrolig glad for resultatet – det lever helt op til Mondrians principper på trods af, at det er lavet på en tredimensionel overflade med rigtig mange krumninger og fordybninger.”

 

Mondrian, Lennon og en banan

Inspirationen til det farvestrålende design er den hollandske kunstner Piet Mondrian. Han var en af pionererne inden for den abstrakte kunst og er mest kendt for sine principper om en struktur af lodrette og vandrette sorte akser udfyldt med primærfarver.  

På siderne af førerhuset kan man finde portrætter af en anden af Ray Hills store inspirationer, nemlig John Lennon. Citatet på drejeskamlen er også fra Lennon: ”Give peace a chance”. 

Øverst oppe bag på førerhuset er der malet en banan fasttapet. Den er inspireret af den italienske kunstner Maurizio Cattelans værk, der blev solgt for hele $120.000 i Miami sidste år.

 

På rundtur i Danmark

Volvo FH ART version 2 kommer i løbet af efteråret rundt til de danske Volvo Trucks forhandlere i forbindelse med, at de nye modeller vises frem.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:

Helle Hessel, tlf. +45 40 16 06 37, e-mail helle.hessel@volvo.com

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger til professionelle og krævende kunder. Virksomheden kan levere en komplet serie af mellemtunge og tunge lastvogne gennem et stærkt forhandlernetværk med 2.100 servicepunkter i mere end 130 lande. Volvos lastvogne bliver produceret på produktionsanlæg i 14 lande verden over. I 2019 leverede Volvo mere end 131.000 lastvogne på verdensplan.

Volvo Trucks er en del af Volvo Gruppen, en af verdens førende leverandører af lastvogne, busser og entreprenørmaskiner samt marine- og industrimotorer. Gruppen leverer desuden finansierings- og serviceløsninger. Volvo Trucks’ arbejde bygger på kerneværdierne kvalitet, sikkerhed og miljø.