Volvo Trucks

Danmark

×

13% brændstofbesparelse med ny teknologi fra Volvo Trucks

Skive Køletransport har opnået 13% brændstofbesparelser efter, at virksomheden har investeret i Volvo Trucks’ nye D13TC-motorer med Turbo Compound-teknologi, der flytter hegnspæle i forhold til nye standarder for brændstoføkonomisk kørsel.
Adm. direktør Anders Christensen fra Skive Køletransport

Med indkøbet af 6 nye Volvo FH 460 med I-Save har Skive Køletransport både investeret i en markant bedre brændstoføkonomi og en reduceret miljøbelastning. Skive Køletransport har dagligt 220 lastbiler på arbejde i hele Danmark, hvoraf de 120 er egne lastbiler. I gennemsnit kører hver lastbil 140.000 kilometer om året, hvilket i alt for hele vognparken er mere end 30 millioner kilometer om året, så brændstofbudgettet er voldsomt stort. En besparelse på 13 % vil i fuld skala betyde en betragtelig besparelse i kroner og ører.

Volvo FH med I-Save indeholder en række brændstofbesparende funktioner, herunder I-Shift gearkasse med optimeret software, tomgangsstop, ny brændstofeffektiv bagaksel samt ny og forbedret I-See, der hjælper med at udnytte lastvognens bevægelsesenergi på bedst mulig måde i bakket terræn. Helt central er dog Volvo Trucks brændstofbesparende teknologi Turbo Compound, der genanvender den ellers spildte energi i udstødningsgassen til ekstra kræfter til motoren via en ekstra turbine. 

”Det er vigtigt at være med på den nyeste teknologi, hvis man ønsker at spare brændstof, for udviklingen går stærkt”, understreger adm. direktør Anders Christensen fra Skive Køletransport og fortsætter: ”Indtjeningsmarginalerne er små i vores branche, og det er vigtigt, at chaufførerne tager den nye teknik til sig og ser den som en hjælp i hverdagen. Teknikken er svær at slå, og den kan bevare koncentrationen hele tiden. Den bliver ikke uopmærksom.

Virksomheden har ansat en ”Masterdriver”, der blandt andet har til opgave at hjælpe chaufførerne med at køre brændstoføkonomisk og spare brændstof. Lykkes det at nå nogle individuelle opsatte mål for chaufførerne, udløser det en forhøjelse af timelønnen.

Skive Køletransport har valgt at installere Volvo Trucks flådestyringssystem i alle virksomhedens lastbiler. ”Det er nemt at registrere chaufførernes kørsel med Volvo Trucks’ Dynafleet og derfor også nemt at bearbejde de dårlige vaner, der giver et ekstra brændstofforbrug. I et godt og konstruktivt samarbejde med Volvo Trucks analyserer vi de oplysninger, vi får fra Dynafleet, så vi målrettet kan sætte ind med at ændre de chaufførers adfærd, der udløser et ekstra brændstofforbrug. Dynafleet er et redskab for chaufføren til at blive en endnu bedre chauffør”, fremhæver Anders Christensen.

Når dagen er gået, kan Skive Køletransport tillige se, hvilke lastbiler der har bidraget positivt til indtjeningen, idet data fra Dynafleet bearbejdes sammen med informationer om godset og lastbilens drift i et eget udviklet softwareprogram, der viser dagens resultat pr. lastbil. 

FAKTA

I-Save: 

 • D13TC-motor (Turbo Compound) 460 hk (2600 Nm) eller 500 hk (2800 Nm)
 • Nye, meget brændstofeffektive bagaksler 
 • Tomgangsstop 
 • I-Cruise med I-Roll, som justerer hastigheden for at holde brændstofforbruget nede
 • Servostyringspumpe med variabel slagvolumen 
 • Opdateret I-See
 • Opdateret I-Shift med optimeret software til fjerntransport

Skive Køletransport A/S:

 • Etableret: 1978
 • Afdelinger: Hobro, Horsens, Vejle og Padborg 
 • Transport: Alle former for kølegods
 • Antal medarbejdere: 200
 • Lastbiler: 220 + 400 køletrailere

Læs pressemeddelelsen i PDF

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:

Helle Hessel, tlf. +45 40 16 06 37, e-mail helle.hessel@volvo.com