Trucks

Lancering af den nye Volvo FM og FMX med førerhus til udrykningskøretøjer

Den nye Volvo FM og Volvo FMX er nu tilgængelige som udrykningskøretøjer. Mandskabskabinen har plads til ni personer. De nye varianter af de to modeller, som er udviklet i tæt samarbejde med opbyggere og redningstjenester, har en række forbedringer specielt designet til brand- og redningstjeneste køretøjer.
Volvo Trucks’e nye varianter af de to modeller er udviklet i tæt samarbejde med opbyggere og redningstjenester
Volvo Trucks’ nye varianter af de to modeller er udviklet i tæt samarbejde med opbyggere og redningstjenester

""Vi kan tilbyde et meget moderne og omfattende sortiment af tunge lastbiler på markedet for nød- og brandvæsen. De nye varianter af Volvo FM og Volvo FMX er designet til at give nødtjenesterne et arbejdsmiljø i verdensklassestandard, ”siger Lars Franck, Product Manager Special Vehicle Offering hos Volvo Trucks.

 

Det europæiske marked er på mere end 3.000 brandbiler og andre redningskøretøjer om året. Ud over at overholde nationale og internationale regler, skal køretøjerne tilpasses til at imødekomme de specifikke krav i enhver redningstjeneste. Det inkluderer høje standarder for sikkerhed, pålidelighed og fleksibilitet.

 

En kabine designet til at være sikker, ergonomisk, praktisk og med masser af plads

Det nye førerhus i Volvo FM og Volvo FMX kan rumme op til ni personer. Lastbilerne er designet til at give beredskabsteamet de bedst mulige forhold for en effektiv og sikker drift i hårde miljøer. Begge lastbiler tilbyder de samme høje standarder for passiv og aktiv sikkerhed, ergonomi og komfort som de andre modelvarianter af den nye Volvo FM og Volvo FMX, der blev lanceret i 2020. Førerhuset er grundigt sikkerhedstestet og leveres med store vinduer, en lav dørlinie, store bakspejle og mulighed for op til otte kameraer, hvilket giver godt udsyn hele vejen rundt. Derudover giver Volvo Dynamisk Styring, der fås som ekstraudstyr, lettere manøvrering og forbedrer både ergonomi og kørselssikkerhed.

 

Chaufførens arbejdsplads er udstyret med Volvo Trucks' nye fører interface, der inkluderer digitale instrumenter og et rat med kontrolknapper, der også kan justeres med en neck-tilt-funktion (ratvinkel).

 

Den indvendige taghøjde skaber et luftigt, rummeligt interiør med masser af plads til at bevæge sig rundt. Dørene har en stor åbningsvinkel, der gør det lettere at komme ind og ud af førerhuset. Dette understøttes af de nyudviklede skridsikre og belyste trin samt det tydeligt markerede orange håndtag, der er ergonomisk designet og let at få øje på under alle forhold. Førerhusets interiør tilbyder masser af opbevaringsrum til hjelme, handsker og andet nødvendigt udstyr.

 

Enkelhed for opbyggere resulterer i hurtigere leverancer

Et vigtigt mål for udviklerne af de nye køretøjer var at opnå kortere opbygningstid for opbyggere. I samråd med førende eksperter fra virksomheder, der er specialiserede i bygning af brandbiler, introducerede Volvos afdeling for specialkøretøjer forbedringer til både førerhus og chassis. Komponenter placeres på særligt udvalgte steder for at lette opbygningsprocessen, og alt er forberedt til at forbinde de elektriske og pneumatiske systemer.

 

"Vi ser os selv som opbyggerens bedste ven. Vores nye mandskabskabiner giver dem hurtigere levering af køretøjer til deres kunder," siger Lars Franck.

 

Bag førerhuset er chassiset klar til opbygning. Der er intet at adskille eller flytte. Brændstoftanke, lyddæmper og andre store komponenter er placeret under førerhuset. Inde i kabinen er de elektriske kabler og de pneumatiske slanger udstyret med let tilgængelige forbindelsespunkter. Installation af sæder, bænke og sikkerhedsseler er certificeret fra fabrikken.

 

Fakta om den nye Volvo FM og Volvo FMX med førerhus til udrykningskøretøjer:

  • Udviklingen er baseret på EN 1846-standarden for brandsluknings- og redningstjenestebiler.
  • Kabinepåvirkning testet i henhold til ECE R29-03.
  • Indvendig taghøjde på 160 cm (foran) og 161 cm (bag).
  • Dørene kan åbnes i en vinkel på 79 grader (foran) og 75 grader (bag).
  • Akselkonfigurationer: 4x2, 4x4.
  • Motormuligheder Volvo D11 eller D13 (Euro 3, 5 og 6)
  • Kraftudtag i op til 2000 Nm.

Læs mere om den nye Volvo FM og Volvo FMX med mandskabskabine. 

Link to high resolution images.

Yderligere oplysninger fås ved at kontakte:

Claus Jensen
Product Manager, Volvo Danmark A/S
E-mail: claus.henrik.jensen@volvo.com
Tlf.: +45 30 50 62 05

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger til professionelle og krævende kunder. Virksomheden kan levere en komplet serie af mellemstore og tunge lastbiler gennem et stærkt forhandlernetværk med 2.200 servicepunkter i mere end 130 lande. Volvos lastbiler bliver produceret på produktionsanlæg i 13 lande verden over. I 2021 leverede Volvo mere end 123.000 lastbiler på verdensplan. Volvo Trucks er en del af Volvo Gruppen, en af verdens førende producenter af lastbiler, busser og entreprenørudstyr samt marine- og industrimotorer. Koncernen leverer desuden finansierings- og serviceløsninger. Volvo Trucks’ arbejde er baseret på kerneværdierne kvalitet, sikkerhed og miljø.