Trucks

Start af serieproduktion for Volvo Trucks' nye generation af tunge lastbiler

Volvo Trucks' nye generation af tunge lastbiler - Volvo FH, FH16, FM og FMX - er nu i serieproduktion i Volvos produktionsanlæg i Sverige, Belgien og Rusland.
Lastbilerne vil i første omgang blive samlet på Volvo Trucks' produktionsanlæg i Göteborg i Sverige
Lastbilerne vil i første omgang blive samlet på Volvo Trucks' produktionsanlæg i Göteborg i Sverige

"Vi er meget glade for, at vores nye generation af lastbiler snart når ud til vores højt værdsatte kunder. Alle fire lastbilmodeller er udviklet med fokus på at forbedre chaufførmiljøet, sikkerheden og produktiviteten i lastbilerne, så de bliver endnu mere effektive end deres forgængere," siger Roger Alm, adm. direktør for Volvo Trucks.

Volvo FM- og FMX-lastbilerne har med et helt nyt førerhus fået rejst A-stolpen. Det giver chaufførerne helt op til én ekstra kubikmeter plads og øget lys inde i førerhuset. Chaufførens udsyn kan også forbedres på alle de nye modeller ved i passagersiden at tilføje et kamera, der dækker et stort område på lastbilens side og billedet vises på den nye dynamiske infoskærm.

Andre vigtige opdateringer er den nye digitale instrumentering og det adaptive fjernlys for øget sikkerhed på Volvo FH og FH16. De nye Volvo FH og FM kan også skræddersys til at opnå betydelige brændstof- og CO2-besparelser – ligesom det opnås på Volvo FH med I-Save teknologi.

-Vi er stolte af den store investering lagt i udviklingen af disse fire nye modeller, som alle vil bidrage væsentligt til både øget sikkerhed på vejene og yderligere reduceret miljøpåvirkning. At udvikle nye lastbilmodeller, kræver et stærkt ingeniørarbejde og et stort teamwork på tværs af hele Volvo-organisationen inklusiv vores leverandører, hvilket får denne produktion til at være ekstra speciel for alle involverede. - Især i betragtning af det udfordrende år, vi lige har været igennem," udtaler Roger Alm, adm. direktør for Volvo Trucks.

Volvo Trucks styrker sit engagement i bæredygtige transportløsninger ved, at de nye Volvo FH-, FM- og FMX-lastbiler også er udviklet til elektrificerede drivliner med produktionsstart i løbet af 2022. ”Det betyder, at vores kunders overgang til fossilfri transport kan ske gnidningsfrit, da de kan fortsætte med at køre deres samme foretrukne Volvo-lastbilmodel”, siger Roger Alm.

Det nye tunge sortiment, der oprindeligt blev lanceret i Europa sidste år, har fået stor interesse fra vores kunder med over 12.000 lastbiler bestilt i 2020. Lancerings - og salgsaktiviteterne fortsætter i løbet af 2021 på markeder uden for Europa.

Lastbilerne vil i første omgang blive samlet på Volvo Trucks' produktionsanlæg i Göteborg i Sverige, Gent i Belgien og Kaluga i Rusland. Samlefabrikken i Tuve nær Gøteborg har produktionsstart her i marts 2021.

"Vi har forberedt os på denne produktionsstart i lang tid og arbejdet sammen om at skabe fantastiske produkter. Tuve-fabriksteamet er glade for at komme i gang og klar til at levere disse helt nye premium-lastbiler med den højeste kvalitet til vores kunder," forklarer Martin Folin, Fungerende Fabrikschef på Tuve Plant.

De nye lastbiler tilbydes med en række forskellige førerhusvarianter og kan optimeres til en lang række applikationer. Volvo Trucks har som altid fokuseret på at udvikle chaufførens andet hjem, som det ofte bliver i langdistance lastbiler. I regional transport fungerer førerhuset ofte som et mobilt kontor, mens det i entreprenørbiler er kendetegnet som et robust og praktisk arbejdsredskab.

Chaufførens udsyn, komfort, ergonomi, støjniveau, manøvredygtighed og sikkerhed er derfor centrale fokusspunkter i de nye lastbilmodeller, som også er blevet opgraderet i deres ydre for at understrege de nye forbedringer.

 

LINK til billeder i høj opløsning

 

Yderligere oplysninger fås ved at kontakte:

Marcel Wolff-Matern
Salgsdirektør, Volvo
E-mail: marcel.wolff-matern@volvo.com

Tlf.: +45 41 20 12 55

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger til professionelle og krævende kunder. Virksomheden kan levere en komplet serie af mellemstore og tunge lastbiler gennem et stærkt forhandlernetværk med 2.300 servicepunkter i mere end 130 lande. Volvos lastbiler bliver produceret på produktionsanlæg i 13 lande verden over. I 2020 leverede Volvo mere end 94.000 lastbiler på verdensplan. Volvo Trucks er en del af Volvo Gruppen, en af verdens førende leverandører af lastbiler, busser og entreprenørmaskiner samt marine- og industrimotorer. Koncernen leverer desuden finansierings- og serviceløsninger. Volvo Trucks’ arbejde bygger på kerneværdierne kvalitet, sikkerhed og miljø.