Volvo Trucks

Danmark

×

Salgsstart af Volvo Trucks Electric i det tunge segment

| 3 min | 3 min
Volvo Trucks sætter fart på salget af sine tunge, elektriske lastbiler med en officiel åbning af ordresystemet.
Salgsstart af Volvo Trucks Electric i det tunge segment
Volvo Trucks har nu officielt åbnet sit ordresystem for bestilling af den tunge elektriske lastbilserier, Volvo FH, FM og FMX.

Volvo Trucks har nu officielt åbnet sit ordresystem for bestilling af den tunge elektriske lastbilserier, Volvo FH, FM og FMX. Serieproduktionen starter til efteråret og vil derefter øges gradvist. De elektriske lastbiler vil indledningsvist blive produceret på Volvos CO2-neutrale Tuve-anlæg ved Göteborg.

- "Dette er en milepæl for Volvo Trucks. Der er stor interesse fra kunderne for at afgive ordrer på disse fantastiske lastbiler. Indtil nu har vi primært tilbudt kunder og partnere at underskrive hensigtserklæringer om at købe, men nu begynder vi at underskrive faste ordrer, hvilket er et stort skridt fremad for elektrificering", siger Roger Alm, President for Volvo Trucks.

I 2021 modtog Volvo Trucks ordrer og hensigtserklæringer om at købe mere end 1.100 elektriske lastbiler fra mere end 20 lande.

De elektriske versioner af Volvos mellemtunge lastbiler, Volvo FE, FL og VNR, er allerede sat i serieproduktion, og de største europæiske markeder for Volvos elektriske lastbiler er i øjeblikket Norge, Sverige og Tyskland. Volvo Trucks er markedsleder i Europa på tunge elektriske lastbiler med en markedsandel på 42 % i 2021 og har også en førende position i Nordamerika.

- "Det er helt klart ved at blive en konkurrencefordel at kunne tilbyde støjsvage transport-løsninger, der ikke udleder udstødningsemissioner", fastslår Roger Alm.

Med i alt seks elektriske lastbilmodeller i produktion fra i år har Volvo Trucks det mest komplette elektrificerede lastbilprogram i den globale lastbilindustri. De dækker alt fra distributions- og renovationskørsel i byerne til entreprenørkørsel og regional transport. Volvos mål er, at halvdelen af dets samlede lastbilsalg vil være elektrisk i 2030.

 

Fakta:

  • Salget af Volvo FH-, FM- og FMX-lastbiler som sættevognstrækkere går i gang nu
  • Salget af forvogne og lange chassiser i de tre lastbilserier starter i 4. kvartal 2022

 

Link til billeder i høj opløsning.

Yderligere oplysninger fås ved at kontakte:

Volvo Danmark A/S

Joakim Nilsson
Forretningsudviklingschef - Zero Emissions
E-mail: joakim.jn.nilsson@volvo.com 
Telefon: 61 82 78 98

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger til professionelle og krævende kunder. Virksomheden kan levere en komplet serie af mellemstore og tunge lastbiler gennem et stærkt forhandlernetværk med 2.200 servicepunkter i mere end 130 lande. Volvos lastbiler bliver produceret på produktionsanlæg i 13 lande verden over. I 2021 leverede Volvo mere end 123.000 lastbiler på verdensplan. Volvo Trucks er en del af Volvo Gruppen, en af verdens førende producenter af lastbiler, busser og entreprenørudstyr samt marine- og industrimotorer. Koncernen leverer desuden finansierings- og serviceløsninger. Volvo Trucks’ arbejde er baseret på kerneværdierne kvalitet, sikkerhed og miljø.