Trucks

Volvo Trucks: Først i verden til at anvende fossilfrit stål i sine lastbiler

| 2 min | 2 min
Som verdens første lastbilproducent introducerer Volvo Trucks nu fossilfrit stål i sine lastbiler. Stålet er produceret af den svenske stålproducent SSAB, og Volvos kraftige elektriske lastbiler bliver de første, hvori det fossilfri stål vil indgå.
Volvo Trucks: Først i verden til at anvende fossilfrit stål i sine lastbiler
Volvo Trucks er den første i verden til at anvende fossilfrit stål i sine lastbiler . Stålet vil blive brugt i lastbilernes chassisrammer

Stålet fra SSAB er produceret ved hjælp af en helt ny teknologi baseret på brint. Resultatet er en meget lavere klimabelastning end fra konventionelt produceret stål. Introduktionen af det fossilfri stål i Volvos tunge elektriske lastbiler begynder i 3. kvartal i år.

”Vi vil øge brugen af fossilfri materialer i alle vores lastbiler for at gøre dem CO2-neutrale, ikke kun under driften men også, når det gælder de materialer, de er bygget af”, siger Jessica Sandström, Senior Vice President Product Management på Volvo Trucks.

Det første stål, der produceres med SSABs brint-teknologi, vil blive brugt i lastbilernes chassisrammer, der udgør lastbilernes rygrad, hvorpå alle andre hovedkomponenter monteres. Efterhånden som tilgængeligheden af fossilfrit stål øges, vil det også blive brugt i andre dele af lastbilerne.

90 % af en Volvo-lastbil kan genbruges

I dag består ca. 30 % af en ny Volvo-lastbil af genbrugsmaterialer, og op til 90 % af lastbilen kan senere genbruges ved afslutningen af dens levetid.

”Vi tilstræber løbende at minimere vores klimaaftryk yderligere. Vi bevæger os også mod større cirkularitet både i vores drift og produktion og i de færdigproducerede lastbiler”, siger Jessica Sandström.

Volvo Group har samarbejdet med SSAB om fossilfrit stål siden 2021. Den første maskine produceret af fossilfrit stål, en selvkørende Volvo entreprenørmaskine til transport af materialer i underjordiske og åbne miner, blev præsenteret i oktober 2021. Fossilfrit stål vil fremover være et vigtigt supplement til det traditionelle stål og genbrugsstål, der anvendes ved produktionen af Volvo lastbiler.

Volvo Trucks har forpligtet sig til at overholde Paris-aftalen og til helt at undgå af udlede drivhusgasser i sine værdikæder senest i 2040.

LINK til billeder i høj opløsning

LINK til film

Yderligere oplysninger fås ved at kontakte:

Sanne Rindholm
Marketing- og kommunikationsansvarlig
E-mail: sanne.rindholm@volvo.com

Tlf.: +45 61 82 78 84

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger til professionelle og krævende kunder. Virksomheden kan levere en komplet serie af mellemstore og tunge lastbiler gennem et stærkt forhandlernetværk med 2.200 servicepunkter i mere end 130 lande. Volvos lastbiler bliver produceret på produktionsanlæg i 13 lande verden over. I 2021 leverede Volvo mere end 123.000 lastbiler på verdensplan. Volvo Trucks er en del af Volvo Gruppen, en af verdens førende producenter af lastbiler, busser og entreprenørudstyr samt marine- og industrimotorer. Koncernen leverer desuden finansierings- og serviceløsninger. Volvo Trucks’ arbejde er baseret på kerneværdierne kvalitet, sikkerhed og miljø.