Trucks

Volvo skal levere 20 tunge elektriske lastbiler til Amazon

| 3 min | 3 min
Volvo Trucks Tyskland vil inden årets udgang levere fuld-elektriske tunge lastbiler til Amazon i Tyskland. De 20 Volvo FH Electric forventes at køre mere end én million kilometer på landevejene årligt med elektricitet som drivkraft i stedet for diesel.
Volvo skal levere 20 tunge elektriske lastbiler til Amazon
Hos Amazon vil de elektriske Volvo-lastbiler erstatte dieseldrevne lastbiler og spille en nøglerolle i elektrificeringen af virksomhedens forsyningskæde.

Tunge lastbiler og andre erhvervskøretøjer står for ca. 36 % af Tysklands udslip fra indenlandsk transport [*], hvilket gør CO2-reduktion ved landevejstransport til et vigtigt område at tage fat på.

“Store aktører i transportbranchen spiller en nøglerolle for at lede transportindustriens bestræbelser på at sænke sine CO2-udledninger. Derfor er jeg glad for samarbejdet mellem Amazon og Volvo, og at vi kan hjælpe Amazon med at reducere deres emissioner ved længere og tungere transportopgaver,” siger Jessica Sandström, Senior Vice President for Product Management hos Volvo Trucks.

Volvo Trucks indledte i september i år serieproduktionen af tunge elektriske lastbiler. Adgangen til elektriske lastbiler til transportopgaver mellem byer og på tværs af regioner markerer en vigtig milepæl for at fjerne CO2-udledningen fra vejtransport.

“Globalt har vi nu seks elektriske lastbilmodeller klar til bestilling og i serieproduktion for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter CO2-reduktion ved godstransport. Dette er et opmuntrende skridt fremad i kampen for at reducere klimaforandringerne,” udtaler Jessica Sandström.

De elektriske versioner af Volvos vigtigste lastbiler i sit brede modelprogram – de tunge Volvo FH-, Volvo FM- og Volvo FMX-lastbiler – vil spille en afgørende rolle for at nå Volvo Trucks globale mål om, at 50 % af alle solgte nye lastbiler i 2030 vil være batteri- eller brændselscelle-elektriske. Disse elektriske tunge lastbiler kan køre med en samlet vogntogsvægt på op til 44 tons, og de tre nævnte modeller repræsenterer omkring to tredjedele af Volvos samlede lastbilsalg.

Hos Amazon vil de elektriske Volvo-lastbiler erstatte dieseldrevne lastbiler og spille en nøglerolle i elektrificeringen af virksomhedens forsyningskæde.

“Amazon er forpligtet til at reducere CO2-udslippet fra sin flåde, og hidtil har den regionale del af transportarbejdet været notorisk svært at reducere CO2-udledningen fra,” forklarer Andreas Marschner, Vice President Transportation Services Europe hos Amazon.

“Derfor er det en kritisk milepæl at byde disse fuld-elektriske Volvo-lastbiler velkommen i vores flåde. Vi driver et af de hurtigst voksende elektrificeringsprogrammer inden for kommerciel landevejstransport, og vi vil fortsætte med at investere og udvikle for at fjerne CO2-udslip og udføre emissionsfri levering af pakker til vores kunder,” siger han.
 

Fakta om Volvo FH Electric

  • Batterikapacitet: 540 kWh
  • Ydelse: 490 kW kontinuerlig effekt
  • Rækkevidden er op til 300 km, men Volvo FH Electric kan køre op til 500 km, hvis den deloplades f.eks. under chaufførens obligatoriske hvilepause i løbet af en normal arbejdsdag
     

Fakta om Volvo Trucks elektrificerede modelprogram

  • Volvo Trucks tilbyder hele seks fuld-elektriske lastbilmodeller, der dækker et meget bredt udvalg af transportopgaver.
  • Volvo FH Electric-, FM Electric- og FMX Electric-modellerne kan specificeres til vogntogsvægte på op til 44 tons. 
  • Salget er startet på de europæiske markeder, og serieproduktionen er startet i september 2022.
  • Produktion af Volvo FL- og FE Electric-serierne til bykørsel ved bl.a. distribution og affaldsindsamling startede i Europa allerede i 2019.
  • Produktion og levering af Volvo VNR Electric til det Nordamerikanske marked begyndte i 2020.


*Bundesministerium für Umwelt und Verkehr, Klimaschutz in Zahlen - Fakten, Trends und Impulse deutscher Klimapolitik, Ausgabe 2021 (bmuv.de), Side 36

 

LINK til billeder i høj opløsning

For yderligere information kontakt venligst

Volvo Danmark A/S
Joakim Nilsson
Forretningsudviklingschef - Zero Emissions
E-mail: joakim.jn.nilsson@volvo.com 
Telefon: 61 82 78 98

 

Jan Hjørne-Larsen
Marketing- og CRM Manager
E-mail: jan.hjorne-larsen@volvo.com
Telefon: 22 37 26 94

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger til professionelle og krævende kunder. Virksomheden kan levere en komplet serie af mellemstore og tunge lastbiler gennem et stærkt forhandlernetværk med 2.300 servicepunkter i mere end 130 lande. Volvos lastbiler bliver produceret på produktionsanlæg i 12 lande verden over. I 2023 leverede Volvo mere end 145.000 lastbiler på verdensplan. Volvo Trucks er en del af Volvo Group, en af verdens førende producenter af lastbiler, busser og entreprenørudstyr samt marine- og industrimotorer. Koncernen leverer desuden finansierings- og serviceløsninger. Volvo Trucks arbejde er baseret på kerneværdierne kvalitet, sikkerhed og miljø.