Trucks

Ny rapport: stort pres på transportbranchen for at elektrificere

| 2 min | 2 min
Landevejstransport er det område, hvor presset for at reducere CO2-udledningen er størst. Det viser en ny rapport, udført af Ipsos og Volvo Trucks, blandt førende e-handels- og produktionsvirksomheder i Europa. Rapporten viser også, at virksomhederne er villige til at betale mere for transportydelser udført med lavere CO2-udledning.
Ny rapport: stort pres på transportbranchen for at skifte til emobilitet
Volvo Trucks forventer, at elektrificering vil være den vigtigste drivkraft mod landevejstransporter med nul-emission

Analysevirksomheden Ipsos har på vegne af Volvo Trucks interviewet beslutningstagere i 100 store e-handels- og produktionsvirksomheder i otte europæiske lande om deres efterspørgsel efter fossilfrie transportydelser ved deres fremtidige indkøb.

Langt de fleste af disse virksomheder har opsat målsætninger for at reducere deres klimaaftryk. 78 % af de adspurgte virksomheder svarer, at de er villige til at betale mere for transportydelser med ringe eller ingen CO2-udledning, og 85 % af dem er parate til at skifte transportleverandør, hvis transportøren ikke opfylder deres krav om reduceret CO2-udledning.

Undersøgelsen viser også en klar sammenhæng mellem virksomhedernes fremtidige forretningsmuligheder og deres valg af fossilfri transport. 60 % af virksomhederne mener, at de risikerer at miste kunder inden for de næste tre år, hvis de ikke kan imødekomme deres forbrugeres efterspørgsel efter transportydelser med ringe eller ingen CO2-udledning.

“Det er meget positivt at se den fremtidige efterspørgsel efter fossilfri lastbiltransport. Det betyder, at vi vil se et massivt skifte i branchen i de kommende år. Vi tror, at elektrificering vil være den vigtigste drivkraft mod landevejstransporter med nul-emission, og vi er stolte af allerede nu at tilbyde fuldt elektrificerede lastbilalternativer til de fleste transportopgaver. At elektrificere betyder flere forretningsmuligheder”, siger Roger Alm, President for Volvo Trucks.

Volvo Trucks har opsat et globalt mål om, at 50 % af alle nye Volvo-lastbiler, som sælges i 2030, vil være batteri-elektriske eller udrustet med brændselscelleteknologi. Overgangen til elektrificeringen føres an af Europa og Nordamerika, hvor målene er endnu højere. For eksempel ligger ambitionen i Europa på en andel på ca. 70 % fossilfri lastbiler af alle dem, der sælges i 2030.


Fakta om undersøgelsen

Undersøgelsen blev gennemført i juni 2022 og omfattede interviews med 100 fagfolk på ledelsesniveau med ansvar for bl.a. indkøb, logistik, supply chain management og/eller bæredygtighed.

Undersøgelsen blev gennemført blandt e-handels- og produktionsvirksomheder i Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Italien, Spanien, Holland, Sverige og Norge. 

LINK til billeder i høj opløsning

Yderligere oplysninger fås ved at kontakte:

Volvo Danmark A/S

Joakim Nilsson
Forretningsudviklingschef - Zero Emissions
E-mail: joakim.jn.nilsson@volvo.com 
Telefon: 61 82 78 98

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger til professionelle og krævende kunder. Virksomheden kan levere en komplet serie af mellemstore og tunge lastbiler gennem et stærkt forhandlernetværk med 2.200 servicepunkter i mere end 130 lande. Volvos lastbiler bliver produceret på produktionsanlæg i 13 lande verden over. I 2021 leverede Volvo mere end 123.000 lastbiler på verdensplan. Volvo Trucks er en del af Volvo Gruppen, en af verdens førende producenter af lastbiler, busser og entreprenørudstyr samt marine- og industrimotorer. Koncernen leverer desuden finansierings- og serviceløsninger. Volvo Trucks’ arbejde er baseret på kerneværdierne kvalitet, sikkerhed og miljø.