Trucks

Volvo FH Electric kåret til “International Truck of the Year 2024”

| 3 min | 3 min
Volvo Trucks har vundet den europæiske lastbilbranches mest prestigefyldte pris for sin Volvo FH Electric. Det er første gang nogensinde, at en elektrisk lastbil vinder prisen.
Volvo FH Electric kåret til “International Truck of the Year 2024”
Volvo FH Electric kåret til “International Truck of the Year 2024”

Volvos tunge elektriske lastbil, Volvo FH Electric, er blevet valgt som ”International Truck of the Year 2024”. I sin begrundelse for kåringen roste juryen den elektriske lastbils ydeevne, trinløse acceleration, lave støjniveau og vibrationsfri kørsel.

 

“Med introduktionen af FH Electric har Volvo Trucks leveret en avanceret batterielektrisk lastbil , der indgår i et stort udvalg af elektriske køretøjer til en bred vifte af transportopgaver. Den er et bevis på, at energiomstillingen tager til i styrke selv i dagens udfordrende konkurrencesituation,” udtalte Gianenrico Griffini, formand for juryen bag kåringen af “International Truck of the Year”.

 

Roger Alm, præsident for Volvo Trucks, modtog den prestigefyldte pris i aftes under prisoverrækkelsen på Solutrans transportudstillingen i Lyon i Frankrig.

 

“Jeg er meget stolt over, at vores Volvo FH Electric har vundet denne højt respekterede pris. For første gang i historien har transportbranchen valgt en elektrisk lastbil som “International Truck of the Year”. Den repræsenterer en ny æra inden for lastbiltransport, og at vinde denne pris viser tydeligt, at skiftet til nul-emissionstransport sker her og nu,” kommenterede Roger Alm.

 

“Jeg vil oprigtigt takke alle, der har bidraget til denne succes. Den er baseret på et godt teamwork blandt vores kolleger i Volvo-koncernen og tætte samarbejde med vores værdsatte kunder, partnere og leverandører,” fastslog Roger Alm.

 

Vinder for fjerde gang

Det er fjerde gang, at Volvos ikoniske FH-model er blevet kåret som ”International Truck of the Year”. Volvo FH er en af branchens mest succesrige lastbiler nogensinde med næsten 1,4 millioner solgte enheder over hele verden. Volvo FH Electric kan køre med vogntogsvægte på op til 44 tons. Produktionen startede i 2022 på Volvos fabrik i Göteborg i Sverige, og produktionen på fabrikken i Gent i Belgien begyndte i 2023.

 

Et komplet program af elektriske lastbiler

Volvo Trucks var den første globale lastbilproducent, der startede serieproduktion af batterielektriske lastbiler. Det skete allerede i 2019, og i dag tilbyder Volvo Trucks et bredt udvalg af elektriske lastbiler med i alt seks forskellige modeller, der er udviklet til at håndtere en lang række forskellige transportopgaver. Volvo Trucks er førende på markedet for tunge elektriske lastbiler i Europa*) med en markedsandel på 49 %.

 

International Truck of the Year 

Organisationen bag “International Truck of the Year”-kåringen blev lanceret i 1977 og består i dag af 24 lastbiljournalister og -redaktører fra førende lastbilmedier i hele Europa. Den årlige pris gives til den lastbil, der er introduceret på markedet inden for de foregående 12 måneder, og som har ydet det væsentligste bidrag til forbedring af vejtransportens effektivitet. Flere nøglekriterier evalueres, herunder teknologisk udvikling, komfort, sikkerhed, køreegenskaber, energieffektivitet, miljøegenskaber og samlede driftsomkostninger (Total Cost of Ownership -  TCO). https://www.truck-of-the-year.com.

 

 

Bemærk:

*) Henvisningen til ”Europa” omfatter EU-landene samt Storbritannien, Norge og Schweiz. Volvos markedsandel for tunge elektriske lastbiler Europa (≥16 tons totalvægt) indeholder data fra S&P Global.

 

 

LINK til billeder i høj opløsning

 

Pressebilleder og film er tilgængelige i Volvo Trucks Mediahub:

https://media.volvogroup.com/dam

For yderligere information kontakt venligst

Volvo Danmark A/S
Joakim Nilsson
Forretningsudviklingschef - Zero Emissions
E-mail: joakim.jn.nilsson@volvo.com 
Telefon: 61 82 78 98

 

Jan Hjørne-Larsen
Marketing- og CRM Manager
E-mail: jan.hjorne-larsen@volvo.com
Telefon: 22 37 26 94

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger til professionelle og krævende kunder. Virksomheden kan levere en komplet serie af mellemstore og tunge lastbiler gennem et stærkt forhandlernetværk med 2.300 servicepunkter i mere end 130 lande. Volvos lastbiler bliver produceret på produktionsanlæg i 12 lande verden over. I 2023 leverede Volvo mere end 145.000 lastbiler på verdensplan. Volvo Trucks er en del af Volvo Group, en af verdens førende producenter af lastbiler, busser og entreprenørudstyr samt marine- og industrimotorer. Koncernen leverer desuden finansierings- og serviceløsninger. Volvo Trucks arbejde er baseret på kerneværdierne kvalitet, sikkerhed og miljø.