Trucks

Volvo har leveret de 3 første tunge elektriske lastbiler til Danfoss

| 3 min | 3 min
Leveringen af de tre elektriske lastbiler er en del af et større partnerskab mellem Volvo Trucks og Danfoss, med fokus på banebrydende bæredygtige elektriske transporter. Samlet set skal 9 fuldelektriske Volvo-lastbiler leveres til Danfoss inden udgangen af 2024. Når hele flåden er leveret, vil Danfoss være en af de første virksomheder i Danmark, der udelukkende anvender tunge elektriske lastbiler til transport.
Volvo har leveret de 3 første tunge elektriske lastbiler til Danfoss
Torben Christensen Chief Sustainability Officer og Head of Danfoss (venstre) og Peter Ericson, Managing Director Volvo Danmark

CO2-udledningen fra tung vejtransport udgør 6% af den samlede udledning i EU, hvilket er en fjerdedel af den samlede totale CO2-udledning. En grøn omstilling af lastbiltrafikken vil have en stor effekt og er fuldt ud mulig i dag. Det er samarbejdet med Danfoss et godt eksempel på. 

 

Når de elektriske lastbiler er fuldt implementeret, vil de reducere Danfoss’ scope 1 og 2 emissioner i Danmark med 10-15% med den ekstra fordel af næsten ingen støj og luftforurening. Danfoss tilsluttede sig Climate Groups EV100-initiativ i 2019 og er forpligtet til at omstille hele firmabilparken til elbiler senest i 2030. Overgangen fra dieseldrevne køretøjer til fuldt elektriske køretøjer er et vigtigt skridt til at blive CO2-neutral i scope 1 og 2 emissioner inden 2030.

 

Sammenlignet med en traditionel lastbil er både Volvo FH Electric og FM Electric væsentlig mere støjsvag i førerhuset, hvilket bidrager til en markant forbedring af arbejdsmiljøet for både chaufførerne og medarbejderne på terminalerne. 

 

Torben Christensen, Chief Sustainability Officer og Head of Global Services hos Danfoss A/S udtaler: “Skiftet til elbiler er en del af Danfoss' forpligtelse til at blive CO2-neutral i scope 1 og 2 emissioner inden 2030. Med disse nye Volvo e-trucks tilføjer vi ekstra hastighed til dekarboniseringen af Danfoss' aktiviteter. Ved at omstille vores egen flåde af transportkøretøjer til at være fuldt elektriske, ønsker vi at demonstrere over for vores kunder og andre virksomheder rundt om i verden, at det er udfordrende, men ikke umuligt, at skifte til elbiler og afgørende, hvis du ønsker at dekarbonisere din virksomhed."

 

“Dette er et klart bevis på at samarbejde på tværs af de traditionelle grænser er tvingende nødvendigt, men samtidig et bevis for at det åbner op for fantastiske muligheder. Danfoss er leverandør af kritiske komponenter til de elektriske lastbiler, og det er inspirerende at se, at de udskifter hele deres flåde af lastbiler til elektriske lastbiler. Vi er meget stolte af at have Danfoss som vores partner, og at vi sammen tager disse vigtige skridt mod nul-emissioner og viser verden, hvad der kan gøres, hvis du indstiller dig på det”, udtaler Joakim Nilsson, Business Development Manager – Zero Emission fra Volvo Danmark.

 

”Vi ved, at transportbranchen og dens kunder har ambitiøse klimamål og ønsker at investere i bæredygtig transport. Lastbilerne er der allerede. Vi har hele sortimentet fra distributions-lastbiler til tunge sættevognstrækkere. Lademulighederne vokser. Nu handler det i høj grad om, at vi sammen stabler større projekter med fokus på bæredygtig transport på benene, så den grønne omstilling kan tage fart. Det positive er, at vi ser flere og flere virksomheder viser interessen og vil tage disse skridt” udtaler Joakim Nilsson. 

 

Avanceret opladningsteknologi

De nye elektriske lastbiler vil køre på en rute mellem Danfoss-anlæggene i Danmark. Specialiserede megaopladere vil blive brugt til hurtigt at oplade lastbilens batteri under af- og pålæsning ved hvert stop - normalt omkring 15 minutter.

 

Den avancerede opladningsteknologi og den relativt korte rute gør det muligt for den elektriske lastbil at være uafbrudt i drift 24 timer i døgnet, 5 dage om ugen, med en længere opladning natten over i weekenden. Danfoss har underskrevet Power Purchase Agreements for sine anlæg i Danmark, hvorfor en væsentlige del af strømmen vil være bæredygtig.

 

Danfoss teknologi i lastbilerne

Partnerskabet mellem Volvo Trucks og Danfoss er kulminationen på et bredere strategisk samarbejde mellem Volvo Trucks og Danfoss for at være pionerer inden for elektrisk bæredygtig transport.

 

Danfoss Editron leverer On-Board Charger and Electric Power Supply (OCEPS) til alle Volvos elektriske lastbiler, hvilket muliggør hurtig AC-opladning natten over og er en nøglemulighed for elektrificering af on-highway lastbiler og busser samt off-highway køretøjer. Semikron Danfoss, det nyligt fusionerede SEMIKRON og Danfoss Silicon Power, leverer SKAI2HV-traktionsinvertere designet til bus-, konstruktions-, marine- og lastbilanvendelser til Volvo Trucks.

Yderligere oplysninger fås ved at kontakte:

Business Development Manager Joakim Bansholm Nilsson, Volvo Trucks, 

tlf. +45 61 82 78 98, joakim.jn.nilsson@volvo.com 

 

Mikkel Ballegaard Pedersen, Public Relations Manager Danfoss A/S

Tlf. 26 10 95 19, Mikkel.ballegaard@danfoss.com

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger til professionelle og krævende kunder. Virksomheden kan levere en komplet serie af mellemstore og tunge lastbiler gennem et stærkt forhandlernetværk med 2.200 servicepunkter i mere end 130 lande. Volvos lastbiler bliver produceret på produktionsanlæg i 13 lande verden over. I 2021 leverede Volvo mere end 123.000 lastbiler på verdensplan. Volvo Trucks er en del af Volvo Gruppen, en af verdens førende producenter af lastbiler, busser og entreprenørudstyr samt marine- og industrimotorer. Koncernen leverer desuden finansierings- og serviceløsninger. Volvo Trucks’ arbejde er baseret på kerneværdierne kvalitet, sikkerhed og miljø.