Trucks

Volvo udvider sit udvalg af lastbiler til kørsel på biodiesel

| 2 min
Et komplet udvalg af nye Volvo-lastbiler kan nu køres på 100 % biodiesel. Det betyder at kunder, der her og nu ønsker at reducere deres CO2-emissioner fra transport, får endnu et bæredygtigt brændstofalternativ at vælge imellem.
Volvo udvider sit udvalg af lastbiler til kørsel på biodiesel
Volvo udvider sit udvalg af lastbiler til kørsel på biodiesel

Volvo Trucks udvider sit modeltilbud med motorer, der er tilpasset kørsel på biodiesel B100. Dette er endnu et skridt i overensstemmelse med virksomhedens strategi for at reducere klimapåvirkningen fra sine lastbiler. Volvo Trucks har et af branchens bredeste udvalg af muligheder for at vælge kørsel på vedvarende brændstoffer, herunder biodiesel, HVO (Hydrotreated Vegetable Oils) og biogas. Biodiesel B100 kan nu anvendes i et bredt udvalg af motorer i Volvo FL-, FE-, FM-, FMX-, FH- og FH16-modellerne.

 

“Vores kunder efterspørger løsninger til at reducere deres CO2-emissioner, og vedvarende brændstoffer er en attraktiv mulighed - det er simpelthen en effektiv måde at reducere CO2-udledningerne fra transport her og nu”, siger Jan Hjelmgren, Head of Product Management and Quality hos Volvo Trucks, og fortsætter:

“Som en global lastbilproducent skal vi tilgodese en bred vifte af transportbehov og markedsforhold, hvorfor vi ikke kun investerer i nye teknologier men også i løsninger, der reducerer CO2-udledningerne fra landevejstransport på bade kort og lang sigt.”

 

Op til 70 % lavere CO2-udledning

CO2-reduktionen “well to wheel” ved at køre på biodiesel ligger mellem 30 og 70 % sammenlignet med traditionelt dieselbrændstof. Effekten afhænger af den type råmateriale, der bruges til at producere biobrændstoffet.

 

Volvos nuværende program af mellemtunge og tunge lastbiler tilbydes i dag med drivliner, der kører på diesel, biodiesel, HVO, CNG (komprimeret naturgas), LNG (flydende naturgas), Bio-CNG, Bio-LNG samt elektricitet.

 

Forbrændingsmotoren til kørsel på bæredygtige brændstoffer er en af tre søjler i Volvo Trucks' strategi for reduktion af CO2-udledningen, hvor de to andre er batteri-elektriske og brændselscelle-elektriske køretøjer. Denne strategi understøtter virksomhedens mål om, at alle solgte Volvo-lastbiler skal levere nul netto-emissioner i 2040.

 

Biodiesel – fakta

• De Volvo lastbilmodeller, der er certificeret til kørsel på biodiesel B100, er Volvo FL, FE, FM, FMX, FH og FH16 med visse varianter af Volvo Trucks’ 5-, 8-, 13- og 17-liters dieselmotorer. Det præcise udvalg af motorvarianter kan variere fra marked til marked – se link til lastbilopbyggerværktøjet nedenfor*.

• Når motorvarianten er certificeret til kørsel på biodiesel, medfører det automatisk, at den også opfylder Euro 6-udstødningsnormerne.

• Biodiesel er et ikke-fossilt brændstof, der produceres af bl.a. vegetabilske olier (f.eks. rapsolie) og er relativt let at fremstille.

• Biodiesel er også kendt som Fatty Acid Methyl Ester (FAME) i henhold til standarden EN14214.

• Alle Volvo Trucks’ dieselmotorer er også certificeret til at køre på HVO100-brændstof. HVO (Hydrotreated Vegetable Oils) er i bund og grund et biobrændstof, der kan fremstilles af en række råmaterialer som vegetabilske olier men også affaldsprodukter mm.

 

*Detaljer kan ses i Volvo Trucks’ online opbygger-værktøj.

 

LINK til billeder og video i høj opløsning.

For yderligere information kontakt venligst

Volvo Danmark A/S
Joakim Nilsson
Forretningsudviklingschef - Zero Emissions
E-mail: joakim.jn.nilsson@volvo.com 
Telefon: 61 82 78 98

 

Jan Hjørne-Larsen
Marketing- og CRM Manager
E-mail: jan.hjorne-larsen@volvo.com
Telefon: 22 37 26 94

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger til professionelle og krævende kunder. Virksomheden kan levere en komplet serie af mellemstore og tunge lastbiler gennem et stærkt forhandlernetværk med 2.300 servicepunkter i mere end 130 lande. Volvos lastbiler bliver produceret på produktionsanlæg i 12 lande verden over. I 2023 leverede Volvo mere end 145.000 lastbiler på verdensplan. Volvo Trucks er en del af Volvo Group, en af verdens førende producenter af lastbiler, busser og entreprenørudstyr samt marine- og industrimotorer. Koncernen leverer desuden finansierings- og serviceløsninger. Volvo Trucks arbejde er baseret på kerneværdierne kvalitet, sikkerhed og miljø.