Trucks

Energi og miljø.

For elektriske lastbiler


Energi og miljø er et vigtigt værktøj i Volvo Connect for flådeejere, der ønsker at øge produktiviteten og energieffektiviteten for deres elektriske lastbiler. Denne tjeneste er kun tilgængelig med Dynafleet flådestyringssystemet og giver et klart overblik over, hvordan de elektriske køretøjer bruges, inklusive deres energiforbrug, kørselsafstand og meget mere. Skræddersyede rapporter gør det nemt at overvåge elektriske lastbilers ydeevne og chaufførers effektivitet samt hurtigt at identificere og følge op på områder, der kan forbedres. Undervisning af chauffører, tilgængeligt som ekstraudstyr, giver chauffører feedback i realtid om deres effektivitet, mens de kører, og er en fantastisk måde at hjælpe med at forbedre og vedligeholde deres teknik.

Hvorfor Dynafleet Energi og miljø.

Hvordan udnytter du en elektrisk lastbil bedst muligt? Nøglen er at maksimere tiden mellem opladningsstop. Men med så mange forskellige faktorer, der påvirker energiforbruget, lige fra de typer ruter, køretøjerne kører ad, til chaufførernes dygtighed, kan det være en udfordring at vide, hvordan man laver forbedringer. Dynafleet Energi og miljø sætter disse data i system og giver flådeledere den indsigt, de behøver for at optimere deres flådes ydeevne.

• Få et godt overblik over energiforbrug, kørselsafstand og meget mere for lastbiler og chauffører

• Få detaljerede rapporter om energiforbrug med visning af områder, hvor der kan laves forbedringer og konsekvente besparelser over tid.

• Modtag regelmæssigt automatiske, skræddersyede rapporter på e-mail

• Følg op på chaufførens og flådens ydelse via elektroniske enheder.

• Vælg Coaching af chauffører som ekstraudstyr, så du kan opretholde chaufførens produktivitet og forbedre energieffektiviteten (kræver INFODF eller INFONDF).

Kundetilpassede rapporter forbedrer flådens ydeevne

Dynafleet Energy og miljø holder flådeledere et skridt foran takket være kundetilpassede rapporter, som dækker mere end 100 parametre, der er skræddersyet til elektriske lastbiler, herunder energiforbrug, brug af bremser, stop og rutetopografi. Tilmeld dig rapporter pr. e-mail, så du nemt regelmæssigt kan følge op din flådes samt dine køretøjers og chaufførers effektivitet. For at dele skal du eksportere resultaterne til PDF og Excel eller dele rapporten direkte fra Volvo Connect.

Coaching af chauffører forbedrer køreteknikken

Coaching af chauffører hjælper chaufførerne med at forbedre deres teknik gennem en energieffektivitetsscore, der opdateres i realtid under kørslen med den elektriske lastbil. Tips og forslag på skærmen hjælper chaufføren med at identificere områder, hvor en justering vil have en positiv effekt. Denne tjeneste er tilgængelig som ekstraudstyr inde i Dynafleet Energi og miljø og kræver INFODF eller INFONDF.

Hvordan fungerer Energieffektivitetsscore?

Energieffektivitetsscore går fra 0-100 point og viser lastbilens og chaufførens effektivitet ud fra et energiudnyttelsesperspektiv på fire nøgleområder:

• Evne til at forudse og brug af bremser

• Udnyttelse af drivline

• Hastighed

• Stop

Energieffektivitetsscore gør det også muligt at sammenligne forskellige køretøjsapplikationer (f.eks. konstruktion og distribution).

Energieffektivitetsrapporten og Volvo Connect-app

Energieffektivitetsrapport er et interaktivt værktøj til analyse af hele flådens, de enkelte køretøjers og chaufførernes effektivitet. Rapportoversigten giver øjeblikkelig feedback om de områder, der kan forbedres. Køretøjer og chauffører rangeres efter deres resultat. Resultaterne i rapporten kombinerer energieffektivitetsresultatet med energiforbrug i op til 13 måneder for at følge resultaterne over tid. På mobile enheder er en forenklet visning af tjenesten Energi og miljø altid lige ved hånden via Volvo Connect-appen.

Andre tjenester til elektriske lastbiler

Den perfekte pakke

Din lokale Volvo Trucks-forhandler kan hjælpe dig med at finde den Dynafleet-pakke, der passer bedst til dig og din virksomhed.