Trucks

Volvo Trucks
2022-09-19
3 min
Teknologi og innovation Volvo People
Author
Volvo Trucks

5 spørgsmål til Jonathan Disley – Design Director hos Volvo Trucks

Jonathan Disley har stor erfaring fra designarbejde i bilindustrien og indtager nu rollen som Volvo Trucks' designdirektør. Lad os høre om hans vision for design af lastbiler.

Hvorfor blev du designer?

"Jeg har altid godt kunne lide at designe ting, tænke på fremtiden og i alternative løsninger. Min far var tømrer, og han gjorde mig interesseret i at tegne møbler. Jeg tog designkurser hjemme i England, men det var først, da jeg var 13 eller 14, at nogen fortalte mig, at jeg kunne leve af at tegne og designe ting – hvilken øjenåbner! Allerede dengang foretrak jeg at designe ting, der havde et klart formål. Det var en grund til, at jeg senere valgte at studere industrielt design."
 

Hvad er efter din mening det mest interessante ved design i transportbranchen?

"Lastbiler er erhvervskøretøjer, så alt, hvad vi gør, gør vi det for at gøre livet lettere for vores kunder og chaufførerne. Jeg vil fokusere på vores kunder og deres behov. Det skal gøres ved at overgå løftet om at være et utroligt brand og fantastisk produkt."

Hvordan finder du ny inspiration?

"Den skandinaviske natur er en stor inspirationskilde – varme somre, kolde vintre, hårde klipper, blødt sand, dybe skove, stille sne, stærke kontraster overalt. Dertil kommer også en overflod af enkelhed, der findes i design. Det er det, vi tager med i designet af vores lastbiler. Jeg får også inspiration ved at skabe idéer sammen med vores dygtige designere og ingeniører."

Hvordan ser og føles innovation ud?

"Som noget, du aldrig har set før, men stadig en Volvo. Et produkt, der bruger teknologi til give kunden merværdi, mere effektive løsninger, et førsteklasses produkt, smukke detaljer, et cool design med overlegen kvalitet og en fantastisk tilstedeværelse på vejene."
 

Hvad er din vision for fremtidens lastbiler?

"Jeg tror, at infrastrukturen vil ændre sig, efterhånden som transport i højere grad bliver selvkørende, og vi ser ændringer i energisystemerne. Lastbilsdesign kan drage fordel af dette, men der vil også altid være behov for chauffører og menneskelig interaktion. Der vil altid være behov for at transportere varer, og jeg er også overbevist om, at lastbiler vil være mere harmoniske med miljøet og en bæredygtig fremtid. Teknologi rummer så meget potentiale, og jeg er utroligt begejstret for de muligheder, det bringer."

 

Navn: Jonathan Disley

Oprindelse: England

Karriere indtil nu: Talrige globale designroller i bilbranchen hos både Audi, Ford og Volvo Cars. Jeg har boet i Storbritannien, Tyskland, Holland, Sverige og Kina, før jeg kom til Volvo Trucks.

Fritidsaktiviteter: fiskeri, cykling, tennis, snowboarding. Jeg kan godt lide at prøve nye ting.
 

Vil du vide mere om at vores elektriske lastbiler? Læs mere her