Trucks

Hvordan tilslutningsmuligheder forbedrer din transportforretning

Johan Rundberg
2023-09-28
Teknologi og innovation
Author
Johan Rundberg
Service Owner for Fleet and Transport

Det bliver stadig vigtigere for transportfirmaer at holde forbindelsen, uanset om det er for at overholde lovgivningen eller forbedre den driftsmæssige effektivitet. Men hvordan kan du sikre problemfri og effektiv deling, samtidig med at du beskytter data og privatliv?


Onlinetilslutning revolutionerer transportindustrien ved at levere realtidsdata og forbedre effektivitet, sikkerhed og kundeservice. Når lastbiler kan kommunikere og dele information direkte med operatører og kunder, åbner det for nye måder at skabe værdi på. Denne artikel forklarer, hvordan digitale tjenester forbedrer produktiviteten i transportbranchen, hvordan det kan gøres på en sikker måde, og hvordan du får mest muligt ud af din virksomhed.
 

Hvorfor deling af information bliver så værdifuldt i transportbranchen

I dag foregår mere og mere daglig drift digitalt, og kunder og myndigheder har højere krav til transportfirmaerne. Fartskriverdata skal f.eks. deles med trafikmyndigheder, kunder vil med det samme have adgang til data om leveringsstatus, og et stigende antal virksomheder ønsker information om CO2-emissioner i forbindelse med transporterede varer. For vognmænd kan det betyde meget ekstra tid og administration.
 

I de senere år er der derfor udviklet nye digitale tjenester, der kan forbedre flådestyring, ruteplanlægning, vedligeholdelse af køretøjer og brændstofforbrug. Mange af disse tjenester kræver datadeling mellem køretøjer og operatører, som derefter kan analyseres og behandles for at skabe indsigt. Automatiseret deling af køretøjets position og estimerede ankomsttid til transportkøberen reducerer f.eks. administrationen og øger leveringstilfredsheden. Analyse af data om brændstofforbrug kan identificere områder, der kan forbedres, og i forlængelse heraf reducere flådens driftsomkostninger.
 

"At tillade enkle måder at dele data på vil muliggøre enorme forbedringer i driftsmæssig effektivitet," forklarer Johan Rundberg, serviceansvarlig for Flåde og Transport hos Volvo Trucks.
 

”Det har dog kun værdi, når oplysningerne bliver brugt på den rigtige måde. Der er store fortjenester at hente for dem, der forstår at bruge og fortolke data”.

At tillade enkle måder at dele data på vil muliggøre enorme forbedringer i driftseffektiviteten. Volvo Connect gør det nemt for operatører at gøre det på den rigtige måde.

Hvordan information deles i Volvo Connect

Volvo Trucks var den første lastbilproducent, der introducerede et digitalt flådestyringssystem, Dynafleet, i 1996. Der er sket meget siden, og i dag er Dynafleet erstattet af Volvo Connect, som både er et lastbilflådestyringssystem og porten til alle Volvo Trucks digitale tjenester.
 

Da Volvo Connect er en åben platform, kan den nemt integreres med andre logistikstyringssystemer, og den gør det muligt at automatisere datadeling. Data om køretøjsplaceringer kan f.eks. automatisk opdatere systemer til leveringssporing eller kundefakturering. Eller fartskriverdata kan automatisk opdatere lønsystemer.
 

En åben platform gør det også muligt for tredjepartsudviklere at oprette deres egne integrationer og specifikke digitale værktøjer, lige som tredjeparter kan udvikle applikationer til smartphones, hvilket udvider omfanget og udvalget af ​​tilgængelige værktøjer. Selv vognmænd med en blanding af lastbilmærker kan bruge Volvo Connect til at integrere alle data fra deres flåde.
 

"Ved at give mulighed for at strømline og automatisere en masse datadelingsaktivitet gør Volvo Connect det nemmere for kunderne", siger Johan Rundberg.
 

Hvad kan der gøres for at beskytte data og privatliv?

På trods af alle de potentielle fordele stiller det også høje krav til privatliv og cybersikkerhed at generere store mængder data via tilsluttede køretøjer. For det første skal vognmænd overholde flere lovkrav, herunder EU's GDPR-forordninger. Manglende overholdelse af disse regler kan resultere i strenge sanktioner.
 

Der er også behov for at opretholde høje standarder inden for cybersikkerhed, da et enkelt brud har potentialet til at kompromittere en hel virksomhed. Af disse grunde har Volvo Trucks længe prioriteret cybersikkerhed i udviklingen af ​​sine digitale tjenester, herunder Volvo Connect.
 

"Som databehandlere er vi ansvarlige for at have fuldstændig kontrol over datasikkerheden, og vi følger alle gældende regler, herunder GDPR, for at sikre beskyttelse og privatliv," siger Johan.
 

"Som operatører af køretøjet har vores kunder kontrol over deres egne oplysninger. Det er altid dem, der bestemmer, hvordan dataene bruges, herunder hvilke data der deles, hvornår data deles, og hvem de deles med."
 

Derfor kan Volvo Connect-brugere opnå fordelene ved datadeling via en række digitale og forbundne tjenester i vished om, at deres data er sikre, og deres virksomhed er godt beskyttet.
 

For at lære mere om Volvo Connect kan du se denne korte introduktionsfilm, som vil forklare:
 

  • Hvad er Volvo Connect?
  • Hvordan det kan bruges sammen med flådestyringstjenester
  • Hvordan det giver adgang til realtidsdata og -sporing
  • Hvordan det kan gøre din drift mere effektiv og produktiv.