Trucks

Anna Wrige Berling
2023-05-23
Teknologi og innovation Sikkerhed
Author
Anna Wrige Berling
Traffic and Product Safety Director at Volvo Trucks

9 nye og opdaterede sikkerhedsfunktioner til Volvo-lastbiler

Teknologi er grundlæggende for moderne trafiksikkerhed – og det gælder helt sikkert for Volvo Trucks, hvor en lang række banebrydende funktioner er blevet udviklet gennem årene. Nu er sløret blevet løftet for en række nye sikkerhedsfunktioner, som spiller en væsentlig rolle i arbejdet for at opfylde Volvos målsætning om at eliminere alle ulykker, der involverer en Volvo-lastbil.

Ni nye og opdaterede funktioner er designet til at advare bilister om farer og registrere forhindringer i blinde vinkler, tilpasset til en række forskellige situationer og miljøer. Her er en gennemgang af de enkelte funktioner og opdateringer – og hvordan de kan øge sikkerheden for bilister og andre trafikanter.

"Vi introducerer yderligere sikkerhedssystemer, der kan give chaufførerne flere muligheder og hjælpe med at beskytte dem og de mennesker, de deler vejen med. Ved at gøre brug af de seneste tekniske fremskridt kan vi forudsige potentielle sammenstød og hjælpe med at forhindre dem i at ske," siger Anna Wrige Berling, Traffic & Product Safety Director hos Volvo Trucks.


Hvordan man udvikler sikkerhedssystemer til lastbiler

Alle de nye sikkerhedsfunktioner er slutresultatet af en kontinuerlig udviklingsproces, der er baseret på omfattende forskning i ulykker. En af de ting, der gør dette muligt, er, at Volvo Trucks i over 50 år har indsamlet og analyseret data fra ulykker med deres køretøjer. Dette enorme lager af viden om, hvad der forårsager ulykker, viser almindelige scenarier og giver uvurderlig indsigt ved oprettelse af sikkerhedssystemer til de seneste Volvo-lastbiler.

"Det er ingen hemmelighed, at sikkerhed altid har været en integreret del af vores identitet. Ikke alene udfører vi dybdegående ulykkesundersøgelser, vi overvejer også omhyggeligt lastbilsikkerhed fra alle perspektiver. "Vores kampagner Stop Kig Vink og Se og bliv set vidner om denne måde at tænke på," siger Anna Wrige Berling.

Vejsikkerhed har altid været ekstremt vigtigt for Volvo Trucks. På det seneste er sikkerhed rykket op på den politiske dagsorden med ny lovgivning såsom EU's Generelle sikkerhedsforskrifter, der påbyder aktive sikkerhedssystemer på lastbiler. Volvo Trucks hilser strengere lovgivningsmæssige sikkerhedskrav velkommen. Desuden går flere af de nye og opdaterede systemer endnu længere – og overgår faktisk de lovmæssige krav
.
Anna Wrige Berling fortæller, at det også er fantastisk at se sikkerhedsteknologi, der kan hjælpe chaufførerne på andre måder, for eksempel ved at afhjælpe den stress, de kan opleve i travle byer. Som hun udtrykker det: "Hos Volvo Trucks ser vi stadig chaufførerne som det vigtigste sikkerhedssystem. Vores nye sikkerhedsfunktioner er imidlertid udviklet til at hjælpe dem på nutidens befærdede veje for at reducere risikoen for sammenstød. Gennem ny teknologi, fortsat forskning i ulykker og et holistisk syn på lastbilsikkerhed kan vi komme tættere på vores vision om nul ulykker."

Hos Volvo Trucks ser vi stadig chaufførerne som det vigtigste sikkerhedssystem. Vores nye sikkerhedsfunktioner er imidlertid udviklet til at hjælpe dem på nutidens befærdede veje for at reducere risikoen for sammenstød.

Nye sikkerhedsfunktioner

1. Kollisionsalarm - Ny

Hjælper med at reducere sammenstød ved at advare chaufføren, når en fodgænger eller cyklist registreres i risikoområdet foran lastbilen. Designet til at hjælpe med at øge sikkerheden for alle trafikanter.

2. Døråbningsadvarsel - Ny

Dette smarte system, der tilbydes på begge sider af lastbilen, forhindrer, at åbne døre kolliderer med andre trafikanter, når lastbilen står stille, selv når motoren er slukket. Det giver derfor ekstra beskyttelse for cyklister og fodgængere på begge sider af lastbilen.

3. Sidekollisionsforebyggelse - Ny

Designet til at mindske risikoen for kollisioner, når lastbilen drejer eller skifter vognbane, ved at overvåge områderne ved siden af køretøjet og advare chaufføren, når der er andre trafikanter i dem. Ved at tilbyde sidekollisionsforebyggelse på begge sider af lastbilen og også imødegå vognbaneskiftsulykker, overgår denne funktion kommende lovkrav.

4. Auto Hold - Ny

Auto Hold-funktionen hjælper med at holde lastbilen stille, indtil speederen aktiveres, hvilket giver tryghed og hjælp til chaufføren på skråninger og bakker.

5. Dæktryksovervågningssystem - Ny

Omfatter forbedrede sensorer monteret på dækfælgene, som kan advare chaufføren om lavt tryk og enhver øget risiko for dækeksplosion eller punktering. Dette system overgår også de lovmæssige krav og er i stand til at overvåge en bredere vifte af under- og overtryksaflæsninger. Ud over sikkerheden omfatter denne funktions ekstra fordele også bedre energieffektivitet.
 

Opdaterede sikkerhedsfunktioner

6. Kollisionsadvarsel med nødbremse - Opdateret

Volvo Trucks' avancerede nødbremsesystem har længe overgået lovbestemmelserne for at hjælpe med at forhindre påkørsel bagfra. Systemet gør brug af den nyeste radar- og kamerateknologi foran på lastbilen.

7. Opmærksomhedsassistent – Opdateret

Denne intelligente funktion, som først blev tilbudt af Volvo Trucks længe før det blev lovpligtigt, overvåger og analyserer lastbilens bevægelser i vognbanen for at registrere eventuel træthed og døsighed hos chaufføren. Systemet advarer og informerer derefter chaufføren om at holde en pause, når det er nødvendigt. Det er nu blevet opdateret til at anvende den nyeste kamerateknologi på lastbilen.

8. Intelligent hastighedsovervågning - Opdateret

Denne smarte funktion holder chaufføren informeret om hastighedsgrænser ved at registrere fartskilte og vise hastighedsgrænsen på instrumentdisplayet. Den er nu blevet opdateret til at vise hastighedsgrænsen for den pågældende køretøjskombination.

9. Adaptivt fjernlys - Opdateret

Adaptivt fjernlys slukker automatisk LED-segmenterne af forlygterne, når andre køretøjer nærmer sig under kørsel om natten. Dette opretholder fjernlysdækning i andre områder, hvor der ikke er andre køretøjer. Har nu opdateret radar og kamera.


Få flere oplysninger om de nye og opdaterede sikkerhedsfunktioner ved at besøge dit lokale markedswebsted.

Sådan hjælper aktive sikkerhedssystemer chaufførerne og reducerer risikoen for sammenstød