Trucks

Volvo Trucks lancerer den nye Volvo FH – næste generation af lastbiler designet med chaufføren i tankerne

Volvo Trucks har lanceret den nye Volvo FH med et nytænkt førerhus, innovative sikkerhedsfunktioner og et arbejdsmiljø med fokus på chaufføren. Et centralt mål med det nye design er at give chaufføren et mere produktivt, sikkert og behageligt liv på vejen.
08A3977 FH 4x2, sættevogn, fjerntransport ude på vejene
Med de forskellige drivlinekonfigurationer kan den nye Volvo FH skræddersys til at passe til en lang række anvendelser og muliggøre betydelige besparelser på brændstof og CO2.

"Volvo FH-serien har været en favorit blandt lastbilchauffører i mange år, især for dem, der bruger en god del af deres liv på vejen," siger Roger Alm, adm. direktør for Volvo Trucks. "Med den nye Volvo FH fortsætter vi vores klare fokus på design af lastbiler og tilbyder tjenester, der kan hjælpe chaufførerne med at udføre et job i verdensklasse."

Fokus på chaufførerne hjælper med at tiltrække dygtige fagfolk
Fokus på chaufførerne er baseret på den betydelige indflydelse, de har på en transportørs resultater i forhold til produktivitet, effektivitet og kundeservice. "En god chauffør kan yde et enormt bidrag til vores kunders rentabilitet," fortsætter Roger Alm. ”Og rundt omkring i verden ser vi en kronisk mangel på dygtige chauffører. Ved at lancere denne nye lastbil, der prioriterer den professionelle chaufførs produktivitet og komfort, har vi taget et vigtigt skridt fremad for at hjælpe vores kunder med at tiltrække og fastholde de bedste chauffører."

Interiøret giver chaufføren det ultimative arbejdsmiljø
Det fokus, der er på chaufførerne, er mest åbenlyst i det opdaterede arbejdsmiljø i førerhuset. Deres arbejdsområde er centreret omkring et moderne instrumentbræt, der har en fuldt ud digital 12" skærm med høj opløsning og inkluderer en fast kopholder og en åben opbevaringsplads med bevægelsessensorstyret belysning. Instrumentdisplayet giver føreren mulighed for at vælge mellem fire forskellige skærmvisninger alt afhængigt af kørselssituationen og de oplysninger, chaufføren ønsker at få vist.

Et 9" sidedisplay (ekstraudstyr) kan levere infotainment, navigationshjælp, transportoplysninger og kameraovervågning. Displayet, der er let at nå, giver chaufføren mulighed for at interagere på flere forskellige måder: med de intuitivt placerede knapper på rattet, gennem stemmestyring eller direkte via berøringsskærmen og skærmens kontrolpanel.

"Nem adgang til en række oplysninger øger chaufførens evne til at arbejde mere effektivt, sikkert og komfortabelt," siger Carin Larsson, chefdesigner for User Experience and Human Machine Interaction, Volvo Trucks. "Præsentationen af oplysninger er forbedret markant med de nye skærme. De krævende interaktioner er nu koncentreret på sidedisplayet, der er placeret inden for rækkevidde af førersædet. Omfanget af distraktioner er derfor minimeret, da vigtige køreoplysninger vises tydeligt på det brugervenlige og let synlige instrumentdisplay."

Både instrumentdisplayet og sidedisplayet fungerer på adskillige sprog.

Det er nu lettere end nogensinde at bevæge sig rundt inde i førerhuset på grund af den nye, slankere og ergonomisk designede I-Shift gearvælger. For chauffører, der kræver meget højere batterikapacitet, er der et smart dobbeltbatterisystem, der sikrer, at der altid er strøm i reserve til at starte motoren. Der er også en bred vifte af tilpasningsmuligheder med nye stoffer og farver.

Sofistikeret design og smarte teknologier
Det udvendige dristige udseende er kendetegnet ved de karakteristiske V-formede forlygter, som nu er blevet flyttet længere ud til siderne, så de er på linje med førerhusdørene. Blinklysene er også blevet flyttet til døren, hvilket giver lastbilen både forbedret aerodynamik og et mere dristigt look. Viskerpanelet er enklere og slankere, mens det større jernmærke gør den nye Volvo FH let genkendelig selv på afstand.

"Den nye generation af Volvo FH kombinerer de mest succesrige elementer fra den forrige FH-serie med smarte teknologier og et funktionelt design med fokus på mennesket," fortsætter Carin Larsson. "Resultatet er en intelligent og sofistikeret lastbil, der hjælper chaufføren med at levere en enestående præstation under alle forhold."

Sikkerhedsfunktion som den første i branchen: Adaptivt fjernlys
Den nye Volvo FH er verdens første tunge lastbil med adaptivt fjernlys. Systemet forbedrer sikkerheden for alle trafikanter ved automatisk at deaktivere valgte segmenter af LED-fjernlyset, når lastbilen nærmer sig modkørende trafik eller et andet køretøj bagfra. Fjernlyset justeres, når kameraet og radaren registrerer andre køretøjer, eller når kameraet registrerer ændringer i lysmængden omkring lastbilen.

Yderligere sikkerhedsforbedrende funktioner på Volvo FH inkluderer cruise control til kørsel ned ad bakke, der indstiller en maksimal hastighed for at forhindre uønsket acceleration, når man kører ned ad bakke, og Adaptive Cruise Control (ACC), der nu fungerer ved alle hastigheder, selv ned til nul km/t.

Det elektroniske bremsesystem (EBS), som er en forudsætning for sikkerhedsfunktioner såsom kollisionsadvarsel med nødbremse og elektronisk stabilitetskontrol leveres nu som standard på den nye lastbil. Volvo Dynamisk Styring med sikkerhedssystemerne sporassistent og stabilitetsassistent er også tilgængelige som ekstraudstyr.

Sikkerheden på den nye Volvo FH forbedres yderligere ved hjælp af det system til genkendelse af vejskilte, der er i stand til at registrere vejskilte, f.eks. begrænsninger for overhaling, vejtype og hastighedsbegrænsninger.

Udsynet kan forbedres yderligere ved at tilføje et kamera i passagersiden, der giver et supplerende udsyn til siden af lastbilen i sidedisplayet.

Forbedret brændstofeffektivitet og produktivitet
Ved hjælp af forskellige drivlinekonfigurationer kan den nye Volvo FH skræddersys til at passe til en lang række anvendelser og muliggøre betydelige besparelser på brændstof og CO2. Til fjerntransport kan den nye Volvo FH med I-Save til Euro 6 kombineres med den nye D13TC-motor med en samlet pakke af funktioner, der kan give brændstofbesparelser på op til 7 %*. Der har også været forbedringer i forhold til Euro 3- og 5-versionerne med funktioner såsom Volvo Torque Assist.

På mange markeder fås Volvo FH med den Euro 6-kompatible gasdrevne LNG-motor, der tilbyder brændstofeffektivitet og ydeevne på niveau med Volvos tilsvarende diesellastbiler, men med en langt lavere klimapåvirkning. Gasmotoren kan køre på enten biogas, hvilket reducerer CO2 med op til 100 procent eller naturgas, der reducerer CO2-emissionerne med op til 20 procent sammenlignet med Volvos tilsvarende diesellastbiler. Dette gælder for emissioner fra køretøjet under brug, også kaldet fra tank til hjul.

Den nye Volvo FH tilbyder også I-Shift med dobbeltkobling, hvilket giver mulighed for gearskift uden strømafbrydelser. Denne gearkasse med dobbeltkobling er især gavnlig under krævende operationer, f.eks. transport af flydende gods, da det minimerer bevægelse af lasten under gearskift.

Produktiviteten, en anden vigtig kundeprioritet, optimeres yderligere med Volvo FH på grund af lastbilens kapacitet til øgede forakseltryk samt løbe- og pusheraksler med forbedrede styrevinkler, der reducerer dækslitagen og forbedrer manøvredygtigheden. Lastbilen fås også med tandemakselløft, så bagakslen kan kobles fra og hæves, når lastbilen ikke er lastet, hvilket reducerer brændstofforbruget.

Ny servicekontrakt hjælper kunderne med at forbedre deres likviditet
Den hurtige udvikling af tilsluttede tjenester giver transportvirksomhederne helt nye måder at øge køretøjets driftstid på og optimere køretøjets anvendelse.

Volvo Trucks introducerer Volvo Flexi-Guld-kontrakten, der tilbyder samme dækning som Volvo Guld-kontrakten til samme forudsigelige pris, men har meget større fleksibilitet, så den kan tilpasses de skiftende forretningsbehov", fortæller Thomas Niemeijer. De månedlige gebyrer varierer takket være en fleksibilitetsområde på 40 % for det anslåede årlige kilometertal. Dette giver transportvirksomhederne større fleksibilitet til at tilpasse deres aktiviteter til sæsonændringer og svingende efterspørgsel.

"Mange transportvirksomheder udtrykker et behov for større fleksibilitet, når det gælder servicekontrakterne. Vi har nu teknologien til at muliggøre dynamiske og tilsluttede løsninger som denne", siger Thomas Niemeijer, Business Development Manager, Service Contracts, Volvo Trucks.

Volvo Flexi-Guld-kontrakterne findes på udvalgte markeder og vil gradvist blive udrullet til nye markeder.

Fakta om den nye Volvo FH

  • Førerhuse: Lavt langt førerhus, langt førerhus, Globetrotter-førerhus, Globetrotter XL og Globetrotter XXL. Interiørpakker til udvendigt og indvendigt til et individuelt design.
  • Motorer: Dieselmotorer fås med forskellige emissionsstandarder. Volvo FH fås også med en Euro 6, trin D-kompatibel gasdrevet LNG-motor på udvalgte markeder.
  • Volvo FH med I-Save til Euro 6 fås på udvalgte markeder.
  • Gearskiftesystem: I-Shift/I-Shift med dobbeltkobling med softwarepakker til forskellige anvendelsesområder.

*Påstanden om forbedring af brændstofforbruget beregnes ved at sammenligne omkostningerne til diesel og AdBlue for D13TC Euro 6 trin D med brændstofpakken Hver Dråbe Tæller (I-Save) med D13 eSCR Euro 6 trin D uden brændstofpakken Hver Dråbe Tæller. Den faktiske brændstoføkonomi kan variere afhængigt af mange faktorer, f.eks. chaufførens erfaring, brug af cruise control, køretøjsspecifikation, køretøjets last, faktisk topografi, køretøjsvedligeholdelse og vejrforhold.

LINK til film
LINK til billeder i høj opløsning
LINK til de andre produktudgivelser, Volvo FH16, Volvo FM og Volvo FMX

 

Volvo Trucks leverer komplette transportløsninger til professionelle og krævende kunder. Virksomheden kan levere en komplet serie af mellemstore og tunge lastbiler gennem et stærkt forhandlernetværk med 2.200 servicepunkter i mere end 130 lande. Volvos lastbiler bliver produceret på produktionsanlæg i 13 lande verden over. I 2021 leverede Volvo mere end 123.000 lastbiler på verdensplan. Volvo Trucks er en del af Volvo Gruppen, en af verdens førende producenter af lastbiler, busser og entreprenørudstyr samt marine- og industrimotorer. Koncernen leverer desuden finansierings- og serviceløsninger. Volvo Trucks’ arbejde er baseret på kerneværdierne kvalitet, sikkerhed og miljø.