Trucks

Mekanikerlærling

Hvordan er det at være lærling?

Vi ansætter typisk vores lastvognsmekanikerlærlinge efter, at de enten har været i praktik hos os eller efter, at de har arbejdet hos os som arbejdsdrenge m/k. På den måde har begge parter set hinanden an og forventningerne er afstemt, inden vi begiver os ud i 3½ års uddannelsesaftale. Inden du starter i lære hos os, har du bestået grundforløbene på Teknisk Skole. 

 

Vi betaler dit lastbilkørekort, og vi har overenskomst med Dansk Industri, så du er sikret klare aftaler om løn, ferie og arbejdsforhold. Du får en Volvo-tilpasset uddannelse, hvor du er på skole i 8 x 5 uger inkl. svendeprøve. Alle vores lærlinge går i skole og bor på skolehjemmet på Syddansk Erhvervs Skole i Vejle.

 

Når du er hjemme på værkstedet, følges du med vores mekanikere fra opgave til opgave, så din teori på skolen kan bruges i praksis på værkstedet. Alt sammen noget der skal gøre dig til den bedste til at reparere og fejlsøge på lastvogne, montere ekstraudstyr, klargøre nye lastvogne og udføre service.

Som lastvognsmekaniker hos Volvo arbejder du med reparation, service og vedligeholdelse af vores produkter.

 

En lastbil er et meget komplekst køretøj, hvorfor arbejdsopgaverne på et lastvognsværksted er meget afvekslende. Opgaverne kan variere fra rutinepræget servicearbejde til krævende diagnose- og fejlfindingsopgaver, hvor produkt- og systemkendskab er nøglen til succes. Hos Volvo er vi meget bevidste om, at lastvognsmekanikeren spiller en stor rolle i den samlede kundeoplevelse. Derfor har alle lastvognsmekanikere en individuel uddannelsesplan, der typisk består af e-learning sessioner og fagtekniske kurser. 

 

Hos Volvo er det også muligt at videreuddanne sig til nøgletekniker. Som certificeret nøgletekniker i Volvos servicenetværk er man afdelingens specialist inden for Volvos diagnosticerings- og reparationsprocedurer herunder systematisk fejlsøgning, kontrol og reparationsprocesser, afprøvning og overlevering til kunde. Man behersker alle supportprogrammer som f.eks. tester og oscilloskop.

 

Nøgleteknikeren er den, der kan bistå kolleger med systematisk fejlsøgningsmetodik, så der effektivt kan stilles en diagnose og et professionelt løsningsforslag, som lever op til Volvos kundeløfter. 

FÅ MERE AT VIDE HOS DE FOLK, DER VED NOGET OM TINGENE

Vores Volvo lastbil-forhandlere ved alt om vores virksomhed og vores kerneværdier. Hvorfor ikke tage en snak med dem?