Volvo Trucks

Danmark

×

Vores rejse mod nul emissioner

Volvo FE CNG

Kraftige. Produktivt. Ren. En Volvo FE med en gasdrevet motor – perfekt til affaldstransport og distributionskørsel i byen. 

Gasdrevet

Den ligner en almindelig Volvo FE udvendigt. Men under førerhuset på den nye Volvo FE CNG skjuler der sig en Euro 6-motor – udelukkende drevet af komprimeret naturgas eller komprimeret biogas. Den bruger tændrørsteknologi og leverer 320 hk og et drejningsmoment på 1356 Nm.

Lastbilen er udstyret med automatgearkasse. Så du kan forvente den samme produktivitet og de samme køreegenskaber, som du får fra den almindelige Volvo FE. Men dette er en lastbil, der er perfekt til korte ture med mange standsninger og igangsætninger – f.eks. affaldstransport og distributionskørsel i byen.

Mange byer rundt om i verden søger alternativer til diesellastbiler. Genanvendeligt brændstof er ofte et krav for at vinde en kontrakt – især når det gælder affaldshåndtering. Med Volvo FE CNG kan vi nu tilbyde de virksomheder, der kører i bymiljøerne, en lastbil med en langt mindre miljøpåvirkning.

Kombiner med et førerhus med lav indstigning

Kombiner lavemissionsmotoren med et førerhus med let indstigning – det forbedrer sikkerheden i byen og gør arbejdet lettere for chaufførerne.

Lavere emissioner

Forbrændingen af metangas er fuldstændig lugtfri. Derudover udsender den meget lave niveauer af skadelige partikler. Når metan udvindes fra biogas – dvs. fra organisk materiale – reduceres kuldioxidemissionerne med op til 100 %* sammenlignet med en diesellastbil.

Faktisk er PM så lavt, at den kun kræver en trevejskatalysator. Der er ikke behov for et partikelfilter. Og heller ikke AdBlue.

* Dette gælder for emissionerne fra køretøjet under brug, også kaldet fra tank til hjul.

En pålidelig, produktiv løsning.

Motoren bruger tændrørsteknologi og kræver kun enten en lodret eller vandret trevejskatalysator til emissionsstyring. En effektiv og pålidelig løsning.

Volvo FE CNG fås med 2×4- eller 2×3-gastanke. Tanke til komprimeret gas er monteret på begge sider af chassiset. Driftsradius kan ved optimale kørselsforhold være helt op til 400 km for let distribution og op til 250 km til hård renovationskørsel.

I tillæg til den nye gasdrevne motor er Volvo FE CNG udstyret med en automatisk gearkasse. Resultatet af dette er samme produktivitetsniveauer og samme ydeevne som den almindelige Volvo FE.

På langt sigt er metangas det brændstof, som vil blive et bæredygtigt alternativ til diesel. Nu er det op til de forskellige aktører i samfundet at skabe reglerne og de rette betingelser for at opnå en positiv udvikling.

Prøv selv

Din lokale Volvo Trucks-forhandler er klar til at diskutere Volvo FE CNG's funktioner og fordele med dig.