Trucks

I-Save

I-Save er den ideelle løsning til at nedbringe brændstofforbruget ved langturskørsel - samtidig med at de fremragende køreegenskaber bevares. Jo længere du kører, jo mere kan du spare for at opnå en mere rentabel drift. I-Save fås på Volvo FH Aero og Volvo FH, og den kombinerer vores D13-motor med turbocompound-teknologi og Brændstofpakken*.

Kombinerer effektive teknologier for at spare brændstof

I-Save kombinerer den effektive D13-motor med turbocompound-teknologi og I-Shift-transmissionen udstyret med I-See. I-See optimerer hastighed, gearskift og udrulning på ruten foran dig. Desuden anvender I-Save også mere effektive bagaksler kombineret med andre og mere energibesparende komponenter og software for at spare brændstof.

Spar brændstof uden at miste fart

D13-motoren med turbocompound-teknologi producerer 300 Nm højere drejningsmoment ved lave omdrejninger sammenlignet med en D13-motor med samme effekt men uden denne teknologi. Det betyder færre nedgearinger og lavere brændstofforbrug for at holde en jævn hastighed på motorvejen. Kombineret med I-See klarer motoren bakker og stigninger i et højere gear – så du sparer brændstof uden at tabe fart.

I-Shift til langturskørsel

I-Shift med optimeret software er designet specifikt til effektiv motorvejskørsel og vil hjælpe dig med at spare brændstof. Når du bruger Økonomi-funktionen, tilpasses hvert eneste gearskift helt præcist, så motoren kan arbejde i det mest effektive omdrejningsområde.

Den energieffektive motor

D13-motoren med turbocompound-teknologi udnytter den tilgængelige energi fuldt ud på alle trin. Det giver øget effektivitet ved alle omdrejningstal, og de bedste resultater opnås mellem 900 og 1.300 o/min. Vælg mellem effekter på 420 hk, 460 hk og 500 hk.

I-See

I-See bruger sin viden om vejens topografi, sving, rundkørsler og trafikinformation forude for at udnytte lastbilens bevægelsesenergi på bedst mulig måde. Systemet anvender et kort i høj opløsning til præcis positionering. Med fartpiloten aktiveret sørger I-See for gearvalg, acceleration, motorbremsning og udrulning for at minimere brændstofforbruget. Det er en vital del af I-Save-pakken.


Læs mere om I-See 

Bedre langturskørsel

I-Save er udviklet til at gøre en forskel inden for langturskørsel. Den forbedrede brændstofeffektivitet har øjeblikkelig indflydelse på driftsomkostningerne. Og desuden tilbyder I-Save også en fantastisk køreoplevelse med forbedrede køreegenskaber. Højere drejningsmoment, lavere motoromdrejninger og en mere støjsvag drivline er fordele, som de fleste chauffører vil værdsætte.

*Brændstofpakken indeholder den kortbaserede I-See, I-Cruise med I-Roll, brændstofeffektive bagaksler, tomgangssluk og en servopumpe med variabel volumen.

De viste funktioner er muligvis ikke standard eller tilgængelige for alle udstyrsniveauer og drivlinemuligheder.

Har du spørgsmål?

Din lokale Volvo Trucks-forhandler har svaret. Kig forbi, ring, eller arranger et møde hos dig.