Trucks

MILJØHENSYN – FOR OS ER DET EN NATURLIG TING

Man kan godt kalde os pionerer. Miljøhensyn har været en af vores kerneværdier siden 70'erne. Siden dengang har vi mindsket emissionerne af luftforurenende stoffer fra nye Volvo-lastbiler med 90 % og mindsket brændstofforbruget og miljøpåvirkningen med 40 %. Vi tror på en bæredygtig fremtid for transportbranchen. Og vores lastbiler, serviceydelser og produktionsanlæg vil fortsat vise vejen.

lastbiler og serviceydelser

Vores mål er at udvikle lastbiler og serviceydelser, der påvirker miljøet mindre. Og vi gør store fremskridt, lige fra forbedring af brændstofeffektiviteten til forskning i alternative brændstoffer.

Effektiv energiudnyttelse
Siden 1970 er brændstofforbruget faldet med 40 %. Men vi ved, at vi kan gøre det endnu bedre. Derfor har vi forpligtet os til at forbedre effektiviteten.

Fuel management
Vores lastbiler er brændstofeffektive. Og med vores intelligente Fuel Management-systemer og chaufføruddannelse kan du få mest muligt ud af dem.

Alternative brændstoffer
Vi var den første lastbilsproducent, der udførte omfattende test af bio-DME som brændstof og præsenterede en dieselmotor, som kører på metangas.

Lastbilsemissioner
Vores Euro 6-motor har halveret partikelemissionerne og reduceret kvælstofilteemissionerne med næsten 80 %. Vores LNG-drevne lastbiler har også markant færre emissioner.

Materialer og genbrug
Omkring en tredjedel af de materialer, der anvendes i en ny Volvo-lastbil, kommer fra genbrug. Og op mod 90 % kan genanvendes ved slutningen af lastbilens levetid.

Vores produktion

Vi er godt på vej til at gøre vores produktionsproces fuldstændigt bæredygtig. Vores produktionsanlæg i Gent, Belgien, og Tuve, Sverige, var verdens første klimaneutrale køretøjsfabrikker. Vores autolakeringsværksted i Umeå, Sverige, har den laveste udledning af opløsningsmidler i hele branchen. Og flere og flere af vores forhandlervirksomheder bliver ligeledes CO2-neutrale. Men det stopper ikke her. Vi arbejder hastigt over hele verden på at dække så mange af vores produktionsmetoder, fabrikker, transporter og forhandlere som muligt.

 

Nedbring din miljøpåvirkning

Miljøhensyn er vigtigt for din lastbil eller flåde, og din lokale Volvo Trucks-forhandler kan hjælpe.