Trucks

Helena Knappe Markus Fabiansson
2024-02-19
Brændstoføkonomi
Authors
Helena Knappe
Manager for Genuine Volvo Parts
Markus Fabiansson
Manager Services Offer

Fem metoder til at spare brændstof med reservedele og digitale tjenester


Det er en konstant udfordring for alle lastbilsejere at holde brændstofomkostningerne nede – og det er nøglen til at drive en rentabel virksomhed. Der er mange faktorer, der bidrager til en lastbils brændstofeffektivitet, herunder hvordan du bruger og betjener køretøjet. Her er fem områder, hvor du kan øge dit køretøjs effektivitet endnu mere.

Data og digitalisering giver mulighed for at overvåge brændstofforbruget i realtid

1. Brug data og digitalisering til at forbedre køreteknikker

Den måde, man kører en lastbil på, kan have stor indflydelse på dens brændstof- og energiforbrug. Friløb og minimering af bremsning og acceleration vil f.eks. forbedre effektiviteten, mens unødvendig tomgang giver spild. Ved at indsamle og analysere data er det muligt at identificere forbedringsområder og implementere handlinger for at hjælpe med at sænke forbruget.

 

Volvo Trucks' digitale tjenester Brændstof og miljø og Energi og miljø, som kan tilgås via Volvo Connect, viser overskuelige og præcise analyser af brændstof- eller energiforbruget fra både individuelle køretøjer og hele flåder. Den dækker chaufføradfærd på tværs af flere parametre, herunder bremsning og acceleration, hastighedstilpasning, forudsigelse af trafikken og tomgang.

Med data kan chauffører finjustere og optimere deres teknikker og samtidig generere brændstof- og energibesparelser."

"Selv de dygtigste og mest erfarne chauffører kan have plads til forbedring," siger Markus Fabiansson, leder for servicetilbud, Volvo Trucks. "Med data kan chauffører finjustere og optimere deres teknikker og samtidig generere brændstof- og energibesparelser."
 

Få mere at vide om, hvordan Volvo’s digitale tjenester og analyse af dage kan bidrage til mere brændstof- og energieffektiv kørsel

Serviceteknikere kan løse en række problemer, der vil give et unødvendigt højt brændstofforbrug, hvis de ikke bliver løst.

2. Regelmæssig service og regelmæssige softwareopdateringer

En velholdt lastbil er en brændstoføkonomisk lastbil. Via regelmæssig service kan teknikere løse problemer som bremsemodstand, tilstoppede filtre, tryk- og brændstoflækager, hjulsporing og andre problemer, der kan give øget brændstofforbrug, hvis de ikke afhjælpes.

 

Det sikrer også regelmæssige olieskiftintervaller, som hjælper motoren med at køre med minimal friktion og energitab. Derudover kan service omfatte de seneste softwareopdateringer, som kan inkludere forbedringer af ydeevnen og brændstofeffektiviteten. Lær mere om, hvordan regelmæssig vedligeholdelse kan spare brændstof.

 

En servicekontrakt er den enkleste og mest bekvemme måde at sikre regelmæssig service og vedligeholdelse på. Lær mere om Volvos servicekontrakter, eller kontakt din nærmeste Volvo Trucks-forhandler.
 

3. Sørg altid for, at dækkene har det rigtige tryk

Som en del af EU's generelle sikkerhedsforordninger (GSR) er dæktryksovervågningssystemer nu obligatoriske på alle nye lastbiler fra 2024. De gør det nemmere at holde styr på dæktrykket i realtid via sensorer i hvert hjul, så man undgår dækrelaterede hændelser og dermed kan sikre sikkerhed og oppetid.

 

For lidt lufttryk i dækkene giver også øget rullemodstand og dermed højere brændstof- og energiforbrug, så det kan altid betale sig at sikre, at de har det optimale tryk.

 

Volvo Trucks' dækovervågningsservice giver flådeejere et komplet overblik over deres lastbiler og anhængere via Volvo Connect, hvilket er med til at reducere risikoen for omkostninger og forstyrrelser i forbindelse med dækrelaterede problemer. Den giver mulighed for at få advarsler om under- og overtryk samt punkteringsadvarsler og fejlfinding. Den giver også mulighed for at vise status for batterisensor, dæktemperaturoversigter og detektion af langsom lækage.

 

Lær mere om den effekt, som rullemodstand og dæk kan have på brændstofforbruget.

 


4. Hvis du kører en elektrisk lastbil, kan du forvarme batterierne med My Truck-appen

I en elektrisk lastbil sikrer en forhåndsklargøring af batterierne, at lastbilens fulde effekt udnyttes, hvilket hjælper med at maksimere energieffektiviteten. Det er også med til at forlænge batteriernes levetid. Via Ready to Run-funktionen i My Truck-appen er det muligt at forhåndsindstille førerhusets varmesystemer eksternt via din smartphone, så de tænder automatisk. På den måde har lastbilens batteri den optimale temperatur på afgangstidspunktet.

 

Find flere tips til at øge rækkevidden på en elektrisk lastbil.

At skulle overvinde luftmodstanden udgør en væsentlig del af en lastbils brændstofforbrug, men luftmodstanden kan minimeres ved hjælp af deflektorer, spoilere og skærme.

5. Tilpas dit køretøj for at opnå forbedret aerodynamik

Tag- og sidespoilere, vindafvisere, kofangere, sideskørter og hjulkapsler kan alle være med til at sikre bedre aerodynamik og brændstofeffektivitet. Men for at maksimere effektivitetsgevinsterne er det vigtigt, at dette tilbehør tilpasses i forhold til lastbilen og dens anhængerkonfiguration.

 

"Alt, hvad man kan gøre for at gøre lastbilens overflade glattere og lukke huller, vil bidrage til at forbedre dens brændstofeffektivitet," siger Helena Knappe, leder for Genuine Volvo Parts. "Det anbefales på det kraftigste, at du bruger reservedele og tilbehør fra lastbilens originalfabrikant, fordi de er designet til at passe perfekt til køretøjet med henblik på at sikre optimal aerodynamik."

Alt, hvad man kan gøre for at gøre lastbilens overflade glattere og lukke huller, vil bidrage til at forbedre dens brændstofeffektivitet.

Her er flere oplysninger om betydningen af ​​aerodynamik. Hvis du ønsker flere oplysninger om nogen af ​​de nævnte tjenester, er du velkommen til at kontakte din nærmeste Volvo Trucks-forhandler.

 

Lær endnu mere om, hvordan teknologi kan bidrage til en mere brændstoføkonomisk kørsel, herunder:

  • Hvordan tilsluttede tjenester og en god køreteknik reducerer brændstofforbruget og CO2-emissionerne
  • Hvordan man anvender digital chaufførcoaching i praksis
  • Hvordan AI og maskinlæring er drivkræfter i udviklingen af fremtidige chaufførcoachingtjenester